Hyppää sisältöön

Scientix-viikko juhlistaa eurooppalaista LUMA-opetusta

Luonnontieteiden opetuksen maksuttomaan portaaliin on koottu yli tuhat opetusresurssia. EU-rahoitteisen portaalin aineistoja käännätetään kieliversioihin kysynnän mukaan – myös suomeksi. Nyt vietetään Scientix-viikkoa.

Scientixissä (The community for science education in Europe) on uusinta tietoa luonnontieteiden, teknologian ja matematiikan opetuksesta ja oppimisesta. Scientix järjestää myös verkottumistapahtumia luonnontieteiden opetuksen projekteille, tarjoaa maksuttoman webinaarityökalun online-kokouksiin ja projektikirjaston meneillään olevista LUMA-projekteista eri maissa. 

Opetusmateriaalien hakeminen tehdään Scientixissä aiheen, avainsanan tai oppilaiden iän perusteella. Tällä hetkellä opetusmateriaaleja on käännetty seitsemälle kielelle, ei vielä suomeksi. Suomessa toteutettavia projektitöitä esitellään portaalissa sitä vastoin runsaasti. On odotettavissa, että suomenkielisiäkin aineistoja on tulossa: kuka tahansa voi tehdä tilauksen kieliversiosta. Käännöstyö alkaa, kun kolme pyyntöä tulee samasta maasta. 

Scientix on toiminut vuodesta 2009 alkaen, ja sisältää nyt yli tuhat opetusaineistoa. 

LUMA-keskus toimii Scientixin yhteystahona Suomessa. Lisätietoja voit pyytää osoitteesta
luma-keskus(at) helsinki.fi tai suoraan Suomen Scientix-lähettiläältä Jukka Rahkoselta , rahkoju(at)gmail.com. 

Scientix saa tukea Euroopan unionin tutkimuksen ja kehityksen 7.puiteohjelmasta (FP7).