Hyppää sisältöön

Satavuotias Kiilto – kemianteollisuuden kansainvälinen moniottelija

Rohdoskaupoille, huonekalu- ja kenkätehtaille kemianteollisuuden tuotteiden valmistajana aloittanut Kiilto on sadassa vuodessa kasvanut ja kehittynyt 12 maassa toimivaksi kansainväliseksi yritykseksi. Täsmälleen sata vuotta sitten perustetulla Kiillolla on katse suunnattu terävästi eteenpäin.

Kiillon tarina alkoi Tampereen Pispalassa 27.10.1919, kun Teknokemiallinen Tehdas O/Y Santalahti perustettiin. Alku oli pieni hiusvesi- ja kenkäplankkitehdas. Vuonna 1924 nimeksi vaihdettiin Kiilto. Alussa valmistettiin monipuolisesti  tuotteita esimerkiksi rohdoskaupoille, huonekalutehtaille ja kenkäteollisuuden tarpeisiin. 

Kiillon vuosikymmeniä ovat vahvasti sävyttäneet uudet aluevaltaukset ja tuoteryhmät. 1960-luvulla keskityttiin vahvasti liimaukseen ja liimatuotteisiin. Siivous- ja puhtaustuotteet tulivat mukaan 1980-luvulla, jolloin avattiin myös ensimmäinen tytäryhtiö Ruotsissa. Nykyään Kiillolla on tytäyhtiöitä 12 maassa. 

2000-luvulla Kiillon tuoterepertuaariin ovat tulleet ympäristöystävälliset  palonestoaineet. Keväällä 2019 Kiilto laajeni yrityskauppojen myötä Norjaan ja Tanskaan. Nyt Kiilto on Pohjoismaiden johtava hygieniaratkaisujen toimittaja.

Kiillon neljä liiketoiminta-aluetta ovat rakentaminen, teollisuuden kiinnitys- ja hygieniaratkaisut, ammattipuhtaus ja -hygienia sekä kuluttajaliiketoiminta.