Hyppää sisältöön

RKW Suomi: Muovikalvot suojaavat

Porissa toimiva RKW Suomi valmistaa tuotteita, joille on huutava kysyntä juuri nyt: sairaalatarvikkeita, hygieniapakkauksia, kasvihuonekalvoja, teollisuus- ja kuluttajapakkauksia. Yhtiön historia ulottuu 1920-luvulle asti.

Vuonna 1923 perheyhtiö Rosenlew aloitti ensimmäisenä Suomessa paperisäkkien valmistuksen. Muovisäkit tulivat markkinoille 1960-luvulla. Pakkaustoiminnan voimakkaan globaalin kasvun myötä Rosenlewistä kehittyi yksi alansa suurimmista yrityksistä Euroopassa.

Vuoden 2001 alussa Rosenlewin Porin tehdas siirtyi nykyiselle omistajalleen saksalaiselle RKW SE:lle ja jatkoi nimellä Rosenlew RKW Finland Oy. Vuonna 2012 yhtiön nimi yhtenäistettiin saksalaisen RKW-ryhmän muiden yksiköiden mukaiseksi. 

Nykyään perheomisteinen RKW-konserni on yksi maailman johtavista kalvoratkaisujen valmistajista. Se on markkinajohtaja hygienia- ja maatalouskalvojen ja juomateollisuuden ja jauhemaisten tuotteiden pakkaukseen tarkoitettujen kalvojen aloilla. Yritys valmistaa myös kalvoja ja kuitukankaita lääkintäkäyttöön, kemian- ja viimeistelyteollisuudelle ja rakennusteollisuuteen. Noin 3 000 työntekijää toimii 20 toimipaikassa ympäri maailmaa. 

RKW Finland Oy