Hyppää sisältöön

Reka Kumilla Responsible Care tuo arvokkaan lisän vastuullisuustyöhön

Ensi vuonna 25 vuotta täyttävä kemianteollisuuden Responsible Care -vastuullisuusohjelma sai kesällä uuden jäsenen, kun mukaan sitoutui kumialan konkari Reka Kumi Oy. Muun muassa muotoletkuja, muottituotteita ja raskaita profiileja ajoneuvo- ja konepajateollisuudelle valmistava Reka Kumi vahvistaa näin yrityksensä vastuullisuutta.

Vastuullisuus on tärkeä osa Reka Kumin liiketoimintaa ja heidän asiakkaittensa fokuksessa.

– Asiakkaamme ovat erittäin tarkkoja brändistään ja vastuullinen tekeminen on nykyään edellytys eikä toive. Vastuullisuusasiat ovat olleet liiketoimintamme keskiössä jo yli kymmenen vuotta. Meillä on kaikissa yksiköissämme Suomessa ja ulkomailla käytössä sama kattava mittaristo. Panostamme esimerkiksi henkilöstöön ja materiaalivirtojen pienentämiseen, kertoo Reka Kumin toimitusjohtaja Martti Aromaa.

Aromaa odottaa Responsible Care -ohjelmalta etenkin verkostojen tuomia etuja. Ohjelmassa ylläpidetään kummiverkostoja, joiden avulla yritykset voivat jakaa vertailutietoja, hyviä käytäntöjä ja uusia ratkaisuja. Myös vastuullisuusohjelman kansainvälisyys kiinnostaa. Responsible Care on maailmanlaajuinen kokonaisuus.

– Uskon, että vastuullisuuden merkitys kasvaa tulevaisuudessa. Nytkin olemme jo käyttäneet tämän vuoden uusiutuvat luonnonvarat. Suomalaisena haluaisin myös nähdä tulevaisuuden valoisana ja osallistua siihen työhön jossa maastamme pidetään huolta. Jos emme hoida tätä puolta nyt, tulevaisuus tuo tullessaan isoja kustannuksia.