Hyppää sisältöön

Reilu Teko-säkkikeräys oli menestys

4H-nuoret keräsivät 676 tonnia lannoite- ja siemenviljasäkkejä ympäri Suomea uusiomuovien raaka-aineeksi. Yara Suomi on aktiivisesti mukana Reilu Teko-keräyksessä.

Jo vuodesta 1975 toteutetun Reilu Teko-säkkikeräyksen järjestivät Suomen 4H-liitto, Finlands svenska 4H, paikalliset 4H-yhdistykset ja Yara Suomi Oy, Hankkija, K-maatalous, Raisioagro ja Tilasiemen Oy. Keräyksessä otettiin vastaan Yaran lannoitesäkkejä ja lannoitelavojen suojahuppuja sekä Hankkijan, K-maatalouden, Raisioagron ja Tilasiemenen siemenviljasuursäkkejä. 

Viljelijöille säkkien toimittaminen keräykseen on maksutonta. 4H-nuoret lajittelivat ja pakkasivat säkit. Yara järjesti säkkien kuljetuksen keräyspisteistä hyötykäyttöön. Pesun, murskauksen ja sulatuksen jälkeen säkit käytetään uusiomuovien raaka-aineeksi. Ilman keräystä säkit päätyisivät kaatopaikoille.

Reilu Teko-keräyksellä saatiin talteen yli kaksi kolmasosaa maatiloille toimitetuista säkeistä. 4H-nuoret ovat keränneet säkkejä jo vuodesta 1975, yhteensä noin 36 miljoonaa kiloa. Keräyksen tuotto käytetään säkkikeräykseen osallistuneiden nuorten palkkoihin ja nuorisotyön tukemiseen. 

Lue Yara Suomen tiedote. 

(Valokuva: Yara Suomi Oy)