Hyppää sisältöön

Radiometer Turku on uusin Responsible Care-yritys – tervetuloa mukaan

Kemianteollisuuden vastuullisuusohjelmaan Responsible Care hiljattain liittynyt Radiometer Turku näkee ohjelmassa paljon hyötyjä. Radiometer hakee ohjelmasta yritystä kirittäviä ideoita,
toimivia verkostoja ja työkaluja markkinointiin.

Radiometer Turku Oy kehittää, suunnittelee ja valmistaa kemiallisia testejä sydän- ja tulehdusbiomarkkeridiagnosointiin. Radiometer perustettiin vuonna 1935 Tanskassa ja Radiometer Turku Oy vuonna 1995 nimellä Innotrac Diagnostics Oy. Radiometerin tuotteita ja ratkaisuja käytetään sairaaloissa, klinikoilla ja laboratorioissa yli 130 maassa. Radiometer Turku on uusin kemianteollisuuden vastuullisuusohjelmaan Responsible Care liittynyt yritys.

– Olemme viime vuosina heränneet pohtimaan yrityksen vastuullisuutta moneltakin eri kantilta. Ympäristövastuu on yksi näistä teemoista. Tiedämme, että moni kemianteollisuuden yritys on sitoutunut Responsible Care-ohjelmaan, ja me halusimme tähän samaan porukkaan. Kuulumalla Responsible Care-ohjelmaan kerromme julkisesti eri sidosryhmille, esimerkiksi toimittajille ja omille työntekijöillemme, että sitoudumme jatkuvaan parantamiseen myös ympäristönsuojeluun liittyen, sanoo Kaisa Halme, Senior Manager, EHS & Facility.

– Tulemme varmasti käyttämään RC-ohjelmaa markkinoinnissamme, ainakin sisäisesti työntekijöillemme sekä globaalisti Radiometer-konsernin suuntaan.

Responsible Care on yritysten ja henkilöiden yhteisö, johon sitoutuminen on maksutonta. Sitoutuminen edellyttää monenlaisia toimenpiteitä esimerkiksi raportoinnissa. Verkostossa sekä kuulee muilta että pääsee kertomaan omista toimenpiteistä.

– Mielellämme kuulemme vinkkejä erilaisista toimenpiteistä ja kampanjoista, joita mekin voisimme mahdollisesti hyödyntää. Meitä kiinnostaa esimerkiksi, miten eri jäsenyritykset vastaavat muuttuneeseen lainsäädäntöön. 

Vastuullisuustyö on jatkuvaa, eikä koskaan päästä tilanteeseen, jossa kaikki on tehty.

– Vaikka paljon on tehty, paljon on vielä myös tehtävää. Haasteita on nimenomaan ympäristövastuuseen liittyen, mutta myös sosiaalinen vastuullisuus kiinnostaa meitä, sanoo Kaisa Halme.     

Radiometer