Hyppää sisältöön

Poikkitieteellinen materiaalipaketti ilmastonmuutoksessa tekeillä

Helsingin yliopisto, Lappeenrannan teknillinen yliopisto ja Sitra rakentavat avointa, eri tieteitä yhdistelevää verkkomateriaalipakettia ilmastonmuutoksesta.

Ilmastonmuutoksen verkkopakettia rakennetaan parhaillaan. Korkeakoulujen eri oppiaineiden opettajat voivat rakentaa valmiiden materiaalien pohjalta oman alansa tarpeisiin sopivan kurssin. 

Ilmastonmuutoksen verkkopaketti on monitieteinen kokonaisuus, joka yhdistää niin eri korkeakouluja kuin oppiaineitakin. Helsingin yliopistossa pakettia rakentavat fyysikot, biologit, metsätieteilijät ja pedagogit. Lappeenrannasta mukaan tulee ympäristötekniikan asiantuntijoita. Kaikkiaan paketti yhdistää kymmenen asiantuntijan osaamista. 

Materiaalipankkiin on tulossa videoluentoja, opetuskalvoja ja tehtäviä, joita voi soveltaa eri oppialoille. Materiaali aiotaan kääntää ainakin englanniksi. 

Lue lisää ilmastonmuutoksen verkkopaketista LUMA.fi-portaalissa

Kemia on ratkaisevassa asemassa myös ilmastonmuutoksen hallinnassa. Kemian avulla pystymme vähentämään merkittävästi esimerkiksi energian tuotantoon ja polttoaineisiin liittyviä hiilidioksidipäästöjä. Katso, miten kemia on osa hyvää elämää myös ilmastonmuutoksessa.