Hyppää sisältöön

Perhepäivä Vilpellä 13.5. – tule viihtymään ja tutustumaan yritykseen ja toimialaan

Ilmanvaihto- ja kattoratkaisujen perheyritys Vilpe Oy järjestää päätoimipaikallaan Mustasaaressa perhepäivän 13.5. Luvassa on yhteisöllistä tutustumista yritykseen ja toimialaan, viihtyen ja oppien, ihmisiä tavaten. Vilpen toimitusjohtaja Tuomas Saikkonen sanoo perhepäivän olevan yritykselle suuri ponnistus, joka palkitsee ja vie eteenpäin.

Vuonna 1975 perustettu Vilpe alkoi Eero Saikkosen oivalluksesta hänen työskennellessään kattoasentajien työnjohtajana. Ongelmia aiheutti bitumilla liimatun kattohuovan pysyminen paikallaan. Syntyi muovikiinnike, joka myötäili painoa. Tämän innovaation ympärille rakentui Vilpe, joka on sittemmin kasvanut lähes 30 miljoonan euron liikevaihtoa pyörittäväksi, noin 180 henkeä työllistäväksi  rakennusalan edelläkävijäksi. Päätoimipaikka on yhä Mustasaaren kunta. Vilpen perhepäivään 13.5. kutsutaan laajasti väkeä tutustumaan ja nauttimaan aktiviteeteista.

– Panostamme lähiympäristömme hyvinvointiin ja elinvoimaisuuteen. Tuemme vuosittain eri urheiluseuroja merkittävällä summalla ja teemme lahjoituksia sekä vapaaehtoistyötä. Meillä on kiveen hakattu periaate, että lahjoitamme vuosittain 0,3 % liikevaihdostamme hyväntekeväisyyteen. Viime vuonna tämä oli Suomessa noin 60 000 euroa. Lisäksi tavoitteenamme on tehdä tänä vuonna 120 päivää hyväntekeväisyystyötä – yksi työpäivä yhteiseen hyvään per henkilöstömme jäsen, sanoo toimitusjohtaja Tuomas Saikkonen.

– Tuomme alaamme ja yritystämme esille myös aktiivisella yhteistyöllä koulutussektorin kanssa. Kerromme alueemme perus-, ammatti- ja korkeakouluissa alastamme ja yrityksemme työllistämismahdollisuuksista. Olemme myös mukana vuosittain yliopisto- ja korkeakoulukursseilla. Lisäksi järjestämme keväisin yrityksessämme perhepäivän, jolloin kaikenikäiset lapset ja nuoret vanhempineen pääsevät avoimesti tutustumaan toimintaamme.

Viimeksi Vilpen perhepäivä järjestettiin vuonna 2019. Se oli menestys.

– Perhepäivässä meille on tärkeää toimintamme esittelyn lisäksi yhteisöllisyys. Mukana tapahtumassa ovat esimerkiksi meidän urheilupuolen yhteistyökumppanimme, jotka järjestävät mielenkiintoista tekemistä ja kertovat omasta toiminnastaan. Monipuolinen ja hauska ohjelma pomppulinnoineen ja poneineen houkuttelee paremmin ihmisiä paikalle kuin tiukka, hyvin toteutettu asiasisältö. Perhepäivässä viihdytään ja kohdataan tuttuja ja tuntemattomia.

– Perhepäivämme vuonna 2019 oli huikea menestys. Kävijöitä tapahtumassa oli 440 ja järjestelyt sujuivat mallikkaasti. Oli upeaa nähdä, kuinka innostuneita lapset olivat tehtaalla koneista ja tekniikasta.

Vilpen perhepäivässä kaikki hoidetaan viimeisen päälle. Työtä riittää, mutta niin riittää tekijöitäkin.

– Perhepäivän järjestäminen on meille kohtalaisen suuri ponnistelu, koska haluamme hoitaa sen ehdottoman mallikkaasti. Suunnittelu aloitetaan jo vuosi etukäteen, kun edellisen tapahtuman palaute on saatavilla. Turvallisuus- ja viranomaisasiat on valmisteltava äärimmäisellä huolella, koska tapahtumassa on myös nuoria lapsia. Toisaalta yrityksemme sitoumus vapaaehtoistyöhön ja huikea henkilöstö sekä duunikulttuuri on tarkoittanut, että motivoituneita vapaaehtoisia on löytynyt tapahtumaan enemmän kuin tarpeeksi. Yhdessä asioita on mukava järjestellä.

Teollisen yrityksen yhteydet ja suhteet kuntaan, naapureihin ja kumppaneihin ratkaisevat, miten yritykseen suhtaudutaan. Hyvä yritys tuo paikkakunnalle työpaikkoja, veroeuroja ja investointeja. Hyvässä ilmapiirissä yritys on yhteisönsä voimavara.

– Me olemme toimineet samassa paikassa, Mustasaaren Lintuvuoressa, jo 80-luvun alusta lähtien. Pitkäaikainen laadukas toiminta on kenties paras perusta yhteisen luottamuksen rakentamiselle, joten koemme, että pystymme toimimaan hyvässä yhteistyössä alueemme kanssa. Olemme välttyneet merkittäviltä skismoilta tai muilta haasteilta. Toisaalta seudun menestys tarkoittaa, että kilpailu työvoimasta on erittäin tiukkaa. Myös tätä kautta hyvä ja rehti työnantajabrändi on meille erittäin tärkeä.

– Olemme hyvin valmistautuneet perhepäiväämme. Toivotankin 13.5. meille lämpimästi tervetulleiksi perheet, kuntalaiset ja yhteistyökumppanimme mukaan tutustumaan ja viihtymään.

 

(Valokuva: Vilpen perhepäivä 2019, kuvaaja Essi Poropudas)