Hyppää sisältöön

Parhaat kemian alan innovaatiot haussa

Kemianteollisuuden innovaatiopalkinto on haettavissa helmikuun loppuun asti. Hakuun voi osallistua ilmoittautumalla itse tai ehdottamalla palkinnon saajaa. Joka toinen vuosi jaettava palkinto on arvoltaan 20 000 euroa.

Kemian innovaatioita tarvitaan maailmanlaajuisten haasteiden ratkaisemiseen ja hyvinvoinnin edistämiseen. Kemianteollisuus kannustaa innovaatiopalkinnollaan kemian alan tutkimuksen parissa työskenteleviä ammattilaisia luovaan toimintaan.
 
Kemianteollisuuden innovaatiopalkinto jaetaan yhdennentoista kerran. Se voidaan myöntää joko yliopistojen, tutkimuslaitosten tai yritysten piirissä syntyneelle innovaatioille. Palkinnon saaja voi olla yksittäinen henkilö, työryhmä tai muu organisaatio.
 
Joka toinen vuosi jaettava palkinto myönnetään tunnustuksena merkittävästä ja teollisesti hyödynnettävästä kemian alan innovaatiosta. Valinnassa painotetaan mm. innovaation ja liikeidean omaperäisyyttä, selkeyttä, markkinapotentiaalia ja ajankohtaisuutta. Palkinnon saajan valitsee Kemianteollisuuden tieteellinen neuvottelukunta. Hakuaika päättyy 28.2.2010. Palkinto jaetaan Helsingissä 27.4.2010.
 
Aiempina vuosina kemianteollisuuden innovaatiopalkinnolla on huomioitu esimerkiksi jätemateriaalien hyödyntäminen polttoaine-etanolin tuotannossa, Parkinsonin taudin hoitoon suunniteltu alkuperäislääke ja prosessien tuotannonsuunnittelua optimoiva ohjelmistotyökalu.
 
Innovaatiopalkinnon hakemuslomake, hakuohjeet ja esittelyt aiemmin palkinnon saaneista löytyvät osoitteesta www.chemind.fi/innovaatiopalkinto. Osoitteesta voi myös lähettää sähköisen kannustusviestin taholle, jonka toivoo kilpailuun osallistuvan.
 

Lisätietoja

Apulaisjohtaja Riitta Juvonen, puh. (09) 1728 4318