Hyppää sisältöön

Paluu työpaikoille – L&T:n ohjeet turvalliseen työskentelyyn

Arki palaa hiljalleen työpaikoille. Uusi normaali vaatii edelleen mittavia varotoimia. Lassila & Tikanoja ohjeistaa, miten tartunnat pidetään kurissa työpaikoilla.

Koronaviruspandemia ei ole lSuomessa aantunut itsestään, vaan ainoastaan aktiivisten rajoitustoimien ansiosta. Koronarajoitusten höllentyessä väki alkaa palata työpaikoille, Lassila & Tikanoja on koonnut ohjeita ja vinkkejä, joilla paluu työpaikoille tapahtuu mahdollisimman turvallisesti. 

Huolellisen ja säännöllisen käsienpesun merkitystä ei voi liikaa korostaa. WC:t ja yhteiset taukotilat ovat erityisen riskaabeleja paikkoja, joissa henkilökohtaiseen hygieniaan pitää kiinnittää jatkuvaa ja tehostettua huomiota. Se tarkoittaa oma-aloitteista käsihygieniasta ja turvaväleistä huolehtimista sekä yhteisten pintojen ja työvälineiden puhdistamista käytön jälkeen.

”Yhteisten tilojen ja työvälineiden hygieniasta kannattaakin huolehtia tehostetusti. Käsisaippua ja käsidesi sekä näkyvä ohjeistus niiden käytöstä tulisi kuulua jokaisen taukotilan perusvarustukseen.”

”Kyse ei ole vain oman tartuntavaaran minimoimisesta, vaan koko työyhteisön turvallisuudesta. Suuri osa työikäisten koronavirustartunnoista on tartunnan alkuvaiheessa lähes oireettomia, mutta tartunnastaan tietämätön kantaja voi silti tartuttaa muita. Työpaikoilla puhtaanapidon tahtia kannattaa kiristää.”

L&T: Puhtaudella koronaa vastaan – tehostetun siivouksen ja desinfioinnin rooli koronaepidemiassa

Kaikista varautumistoimista huolimatta koronavirus voi löytyä myös työpaikalta. 

”Tartuntaepäilyyn on aina suhtauduttava vakavasti: ei riitä, että tartuntaa kantavan lähettää kotiin, vaan tilanne vaatii toimenpiteitä myös tilojen eristämisen ja puhdistamisen sekä muulle henkilöstölle tiedottamisen suhteen.”

L&T: Epäiletkö koronavirustartuntaa toimitiloissasi? Toimi näin

Lue koko juttu L&T:n kotisivulla.