Hyppää sisältöön

Osallistumme nollapäästöpäivään 21.9.

Kansainvälisen nollapäästöpäivän 21.9. tavoitteena on antaa maapallolle vapaapäivä fossiilisten polttoaineiden käytöstä, kiinnittää huomiota omien valintojemme aiheuttamiin ilmastovaikutuksiin ja herätellä tekemään kestävämpiä kulutusvalintoja.

Vastuullisuus on Kemianteollisuus ry:n keskeinen toimintaperiaate. Otamme osaa nollapäästöpäivään kiinnittämällä erityistä huomiota vastuullisiin valintoihimme toimistolla, kuten saapumalla töihin julkisilla kulkuvälineillä, säästämällä tulostuspaperia ja sammuttamalla poissa käytöstä olevat sähkölaitteet. 

Vastuullisuus on keskeinen arkeamme määrittävä arvo. Kemianteollisuus on kytkeytynyt kaikkiin muihin toimialoihin tuottaen niille materiaaleja ja ratkaisuja. Elinkeinoelämän kokonaisuudesta on vaikea löytää arvoketjua tai ekosysteemiä, jossa kemia ei olisi mukana. Siksi kemianteollisuuden vastuullisuus on myös muiden alojen vastuullisuutta. Esimerkiksi kiertotaloutta ei olisi ilman kemiaa, koska se edellyttää, että molekyylit pidetään kierrossa. Tärkeät aineet saadaan talteen ”purkamalla” hävitettävät tuotteet, jonka jälkeen ne ”kootaan” uutta käyttötarkoitusta varten. Kemianteollisuus ry tukee jäsenyritystensä vastuullisuustyötä kouluttamalla ja neuvomalla sekä kansainvälisesti tunnustetun omaehtoisen Responsible Care -vastuullisuusohjelman avulla.

Seuraa nollapäästöpäivän keskustelua sosiaalisessa mediassa tunnisteella #nollapäästöpäivä

Lue lisää nollapäästöpäivästä täällä