Hyppää sisältöön

Orionille ja Bayerille läpimurto syöpälääkkeen kehittämisessä

Kemianteollisuuden yritykset Orion ja Bayer ovat saaneet päätökseen kliinisen vaiheen tutkimukset uudesta, suun kautta otettavasta lääkkeestä eturauhassyövän ehkäisemiseen.

Darolutamidi on uudenlainen, kokeellinen, kemiallisesti ainutlaatuinen androgeenireseptorin estäjä, joka on kehitetty estämään syöpäsolujen kasvu. Orion on kehittänyt darolutamidia yhdessä Bayerin kanssa vuodesta 2014. Kehittämisestä on pääosin vastannut Bayer.  Bayerilla on oikeus kaupallistaa tuote maailmanlaajuisesti ja Orionilla on oikeus yhteiseen myynninedistämiseen Euroopassa. Orion hoitaa tuotteen valmistuksen maailmanlaajuisille markkinoille.
 
Tutkimuksessa arvioitiin darolutamidin tehoa ja turvallisuutta potilailla, joiden etäpesäkkeetöntä kastraatioresistenttia eturauhassyöpää oli hoidettu tavanomaisella androgeeni-deprivaatioterapialla (ADT) ja joilla oli riski syövän leviämiseen.Tutkimukseen osallistuneiista yli 1 500 potilaalsta osa satunnaistettiin saamaan 600 milligrammaa darolutamidia ja osa lumelääkettä.

Tutkimuksen päämuuttuja saavutettiin: darolutamidi pidensi merkittävästi aikaa ennen etäpesäkkeiden ilmaantumista lumelääkkeeseen verrattuna. Darolutamidin turvallisuus ja siedettävyys vastasivat aiemmin julkistettua tietoa.

Lue lisää Orionin tiedotteessa.