Hyppää sisältöön

Orion juhlii satavuotistaan yhdessä Suomen kanssa

Lääkeyhtiö Orion ja Suomi juhlivat yhdessä vuonna 2017. Orionin juhlavuoden teema on omaishoitajien työn tukeminen. Lisäksi Orionin Tutkimussäätiön kautta jaetaan kaksi ylimääräistä 100 000 euron tutkimusapurahaa.

Orion on rakentanut  hyvinvointia suomalaisille jo sata vuotta, koko Suomen itsenäisyyden ajan. Suomen itsenäistyminen vuonna 1917 johti sisällissotaan seuraavana vuonna – terveydenhuolto vajosi kaaokseen ja kulkutaudit levisivät. Apteekkarit Onni Turpeinen, Wikki Walkama ja Eemil Tuurala perustavat Orionin 21.9.1917. Orionin ensimmäinen lääkepaja avattiin Helsingin Kruununhaassa. Ensimmäinen lääkepajassa valmistettu tuote oli aseöljy, ja hittituotteeksi osoittautui keinotekoinen makeutusaine dulsiini. 

Sadassa vuodessa Orionista on monien vaiheiden kautta kasvanut maailmanlaajuisesti operoiva lääkkeiden ja diagnostisten testien kehittäjä. Yhtiön tuotteita myydään yli sadassa maassa. Orion kehittää, valmistaa ja markkinoi ihmis- ja eläinlääkkeitä, lääkkeiden vaikuttavia aineita sekä diagnostisia testejä.

Orionissa tasavuosien juhla näkyy monin tavoin. Suomi 100 -yritysyhteistyökumppanin juhlavuoden teema on omaishoitajien työn tukeminen.  Omaishoitajien – heitä on Suomessa noin 350 00  – työtä tuetaan Orion 100 –juhlatuotteilla apteekeissa eri puolilla Suomea.

Orionin Tutkimussäätiön kautta jaetaan kaksi ylimääräistä, 100 000 euron arvoista juhlavuoden tutkimusapurahaa. Orionin Tutkimussäätiö tukee lääketieteen, eläinlääketieteen, farmasian ja niihin liittyvien luonnontieteiden tutkimusta.

Orionin juhlavuoden aktiviteetteihin, historian tärkeisiin etappeihin ja tutkimusapurahojen hakemiseen voi tutustua Orionin kotisivulla. 

 

(Valokuva: Orion Oyj)