Hyppää sisältöön

Orion ja Bayer laajentavat kehitysohjelmaansa ja aloittavat uuden tutkimuksen

Orion ja Bayer aloittavat uuden faasi III-tutkimuksen potilailla, joilla on levinnyt hormonisensitiivinen eturauhassyöpä.

Eturauhassyöpä on maailmanlaajuisesti miesten toiseksi yleisin syöpä ja viidenneksi yleisin syöpään liittyvä kuolinsyy. 

Orion ja Bayer ovat sopineet aloittavansa vuonna 2016 uuden faasi III -tutkimuksen suun kautta otettavalla androgeenireseptorin estäjällä ODM-201:llä (BAY-1841788). Uusi faasi III -tutkimus ARASENS arvioi lääkeaihion tehoa ja turvallisuutta yhdessä vakiintuneen androgeenideprivaatioterapian (ADT-hoito) ja kemoterapia-aine dosetakselin kanssa potilailla, joilla on vasta diagnosoitu levinnyt hormonisensitiivinen eturauhassyöpä (mHSPC) ja jotka ovat aloittamassa hormoniterapiahoitoa.

Orion ja Bayer aloittivat vuonna 2014 maailmanlaajuisen yhteistyön ODM-201-lääkeaihion (BAY-1841788) kehitystyössä ja kaupallistamisessa. ODM-201 (BAY-1841788) on kokeellinen, kemiallisesti ainutlaatuinen suun kautta otettava androgeenireseptorin estäjä, joka on suunniteltu estämään syöpäsolujen kasvua sitoutumalla androgeenireseptoriin korkealla affiniteetilla ja estämällä androgeenireseptorin toimintaa.

Lue lisää Orionin tiedotteessa.

Lisätietoja

Orion Oyj

Bayer Nordic – Suomi