Hyppää sisältöön

Opinto-ohjaajat tutustuivat kemianteollisuuteen Espoossa

25 Suomen opinto-ohjaajien yhdistyksen alueyhdistysten puheenjohtajaa ja hallituksen jäsentä tutustui kemianteollisuuteen 13.11. Nesteellä ja Kemiralla Espoossa.

Päivän tavoite oli saada aikaan keskustelua erityisesti tulevaisuuden työelämän tarpeista ja kemian roolista suurten yhteiskunnallisten kysymysten ratkaisijana. Päivän aikana tutustuttiin laajasti luonnontieteellis-teknillisiin urapolkuihin Kemiralla ja Nesteellä. Lopuksi päästiin näkemään mm. aito vedenpuhdistusprosessi Kemiran R&D -Centerissä. Päivän anti herätti runsaasti positiivista keskustelua siitä, miten vahva luonnontieteellinen perusosaaminen avaa ovia moniin mielenkiintoisiin uramahdollisuuksiin myös kansainvälisesti. Kemian alan vetovoimaa ja tunnettuutta voidaan kehittää jatkuvan yhteistyön avulla.

Opinto-ohjaajat ovat avainasemassa, linkkinä nuoren ja työelämän välillä. Opinto-ohjaajien kautta nuori saa tietoa aloista ja koulutusvaihtoehdoista. Kemianteollisuudessa yhteistyö opinto-ohjaajien kanssa nähdään erittäin tärkeänä. Seuraava mahdollisuus tehdä kemianteollisuutta tunnetuksi opinto-ohjaajille tarjoutuu helmikuussa Opopäivillä Oulussa.

Kemianteollisuus ry kiittää Nestettä ja Kemiraa vieraanvaraisuudesta!

Lisätietoja

Anni Siltanen, puh. 09 172 84 305, anni.siltanen (at) kemianteollisuus.fi