Hyppää sisältöön

Opettajat ja opinto-ohjaajat tutustuivat tulevaisuuden työelämätarpeisiin Kokkolassa

Kokkola Industrial Park KIP:n yritykset, Kemianteollisuus ry ja Teknologiateollisuus ry tapasivat 23.10.2015 Kokkolassa opettajia ja opinto-ohjaajia Pohjanmaalta. Tilaisuudessa kuultiin teollisuuden edustajia ja keskusteltiin tulevaisuuden osaamistarpeista.

Päivän aikana mietityttivät erityisesti matematiikan osaamisen vähentyminen ja prosessialan huono tunnettavuus. Yhdessä pohdittiin mielenkiintoisia tapoja tuoda luonnontieteitä esille nuorille, mieluiten jo alakoulussa. Kemian- ja teknologiateollisuus on Kokkolassa maailmanlaajuisestikin merkittävää, ja KIP työllistää tällä hetkellä noin 2 000 osaajaa.

Teknologiateollisuus ry:n aluepäällikkö Lasse Ala-Kojola ja Kemianteollisuus ry:n asiamies Anni Siltanen korostivat yhdessä opetushenkilöstön merkitystä viestinviejinä tulevaisuuden työelämästä.

”Opettajilla on suora kontakti nuoreen. Vientialojen merkitys Suomen taloudelle on tulevaisuudessakin suuri. Osaajia tarvitaan esimerkiksi teollisuudessa prosessinhoitajina ja vaikkapa tutkimuksen ja kehityksen parissa,” korostivat Ala-Kojola ja Siltanen.