Hyppää sisältöön

Nokian Renkaat: Rengasvalinnalla on väliä

Nokian Renkaat kehittää renkaiden ominaisuuksia, jotka vähentävät polttoaineen kulutusta turvallisuudesta ja ajo-ominaisuuksista tinkimättä. Ero halpamerkkeihin on suuri.

Polttoaineen kulutuksen ja siten myös päästöjen kannalta ei ole yhdentekevää, millaiset renkaat autoilija valitsee kulkupelinsä alle.

Ajon aikana yksi merkittävä energian kulutukseen vaikuttavista asioista on vierintävastus.Vierintävastuksella tarkoitetaan sitä energiaa, joka kuluu renkaan tiekosketuksen aikana tapahtuvassa muodonmuutoksessa.

”Mitä pienempi vierintävastus renkaalla on, sitä vähemmän se kuluttaa energiaa. Tämä on tuotekehityksemme yksi keskeisimmistä tavoitteista renkaiden turvallisuuden ja käytettävyyden ohella”, Nokian Renkaiden tuotekehityspäällikkö Jarno Ahvenlammi sanoo.

Autolehtien tekemät puolueettomat testit osoittavat, että sinnikäs tuotekehitys tuottaa tulosta. Nokian Renkaiden kesä- ja talvirenkaat ovat usein kärjessä, kun polttoaineenkulutuksen säästöjä mitataan.

”Kaikkein suurin ero on markkinoiden halvimpiin rengasmerkkeihin. Ne voivat kuluttaa jopa puoli litraa enemmän sadalla kilometrillä verrattuna Nokian Renkaiden malleihin.”

Ero on merkittävä. Jos autolla ajaa esimerkiksi 20.000 kilometriä vuodessa, polttoainesäästö on 100 litraa eli pari tankillista.

Ahvenlammi kertoo, että entistä kevyemmin vierivien renkaiden kehittämisessä on otettava huomioon useita tekijöitä. Sisäisen rakenteen ohella vierintävastukseen vaikuttavat esimerkiksi pintakuviointi ja erityisesti materiaalivalinnat.

Nokian Renkaat kiinnittää energiatehokkuuteen runsaasti huomiota myös renkaiden valmistusprosesseissaan.

”Myös materiaalin käytön tehostaminen ja materiaalihukan vähentäminen ovat tärkeitä kehityskohteita”, Ahvenlammi toteaa.

Lisätietoja

www.nokianrenkaat.fi