Hyppää sisältöön

Nokian Renkaat: Kahden jalkapallokentän kokoinen aurinkovoimala tuottaa sähköä Nokian Renkaille

Nokian Renkaiden logistiikkakeskuksen katolle Nokialla on noussut teholtaan Pirkanmaan suurin kattovoimala. Kaikki aurinkopaneelien tuottama sähkö käytetään logistiikkakeskuksessa, jossa sähköä tarvitaan mm. valaistukseen ja ilmanvaihtoon.

Aurinkovoimala vastaa kooltaa noin kahta jalkapallokenttää ja se tuottaa vuodessa noin 990 000 kWh sähköä. Tämä vastaa noin 50 sähkölämmitteistä omakotitaloa (20 000 kWh/v), 400 kerrostalokaksiota (2 500 kWh/v) tai 5 000 000 ajokilometriä sähköautolla (0,2 kWh/km). 

Nokian Renkaiden tavoitteena on pitkään ollut lisätä ympäristöystävällisen energian käyttöä. Kaikki Nokian tehtaalle ostettu sähkö oli jo viime vuonna uusiutuvaa. Yhtiöllä on Nokian lisäksi aurinkovoimalat myös Yhdysvaltain-tehtaan yhteydessä ja Espanjan uuden testikeskuksen alueella.

Nokian Renkaat oli ensimmäinen rengasyhtiö, jonka päästövähennystavoitteet ilmaston lämpenemisen hillitsemiseksi saivat virallisen hyväksynnän SBT-hankkeelta (Science Based Targets initiative). Uusiutuvan aurinkoenergian käyttö on osa omasta toiminnasta syntyvien CO2-päästöjen vähentämistä. Nokian Renkaat nostettiin myös äskettäin Financial Times -lehden kokoamalle Europe’s Climate Leaders 2021 -listalle.