Hyppää sisältöön

Nestori Lautanala: Kesäkatalyytin blogi #8 – Kesäkatalyytin kesä

Aikani kesäkatalyyttina alkaa lähestyä loppua, mutta minulla on vielä paljon sanottavaa. Kesäkatalyytin toimenkuvaan voi itse vaikuttaa todella paljon, mutta yksi parhaista asioista tässä työpaikassa on Kemianteollisuuden työilmapiiri. Siksi tässä blogissa kerron muutaman syyn hakea ensi kesänä katalyytiksi.

(Tämä blogi on markkinointimateriaalia ensi kevättä silmällä pitäen, mutta olen kirjoittanut tämän tekstin omasta tahdostani ja seison 110% jokaisen väitteen kanssa.)

 

  1. Kemianteollisuudessa on töissä paljon ”mahdollistajia”.

Kesäkatalyytin voi toisinaan olla hankalaa ohjautua mihinkään työtehtävään, mutta toimiston porukka antaa tukea ja mielellään sparraa erilaisten projektien kanssa. Usein toimistolta löytyy henkilö, joka tietää tasan tarkkaan, miten jonkin projektin parissa kannattaa toimia ja haluaa auttaa kesäkatalyyttiä, kunhan katalyytti itse tajuaa kysyä apua. Asiat usein järjestyivät helpommin kuin itse osasin ajatella, kun kysyin apua johonkin asiaan.

  1. Työilmapiiri on todella hyvä!

Kemianteollisuudessa vallitseva erinomainen työilmapiiri. Sitä on hankala kuvailla sanoin, mutta kokemalla sen, voi sitä ymmärtää hieman paremmin. Työilmapiiriä rakennetaan pitkäjänteisesti ottamalla muut huomioon ja kohtelemalla kaikkia tasavertaisesti. Luonnollisesti kesäkatalyytti on kesän ajan yksi arvokas pala toimistoa ja kaikki suhtautuvat katalyyttiin todella kannustavasti.

  1. Kesäkatalyytti saa vapautta ja vastuuta

Vapaus ja vastuu kulkevat käsi kädessä. Ne ovat toistensa vastakohdat sekä toistensa edellytykset. Niin myös tässä asiassa: Kemianteollisuudessa annetaan vastuuta luoda omia projekteja ja samalla vapautta toteuttaa ne itselleen parhaaksi katsomallaan tavalla. Olen tänä kesänä toteuttanut alan digitalisaatioselvitystä, jonka aiheen ja näkökulmat sain itse ideoida ja toteuttaa. Katalyytin ei oleteta osaavan kaikkea heti täydellisesti, vaan uuden oppiminen tehdään mahdolliseksi ja siihen kannustetaan.

  1. Katalyyttina voi oppia paljon uutta

Katalyyttinä pääsee näkemään suomalaisen yhteiskunnan toimintaa todella mielenkiintoisesta kulmasta edunvalvonnan kehdosta Etelärannasta. Yritysvierailut järjestyvät helposti, jolloin alan toiminnasta on mahdollista muodostaa laajempi kokonaiskuva kuin jos on töissä jossain alan yrityksessä. Vastaavaa mahdollisuutta ja kokemusta ei mistään muualta voi löytää.

 

Minun kesääni on vielä viikko jäljellä, mutta kannustan sinua, mahdollinen tuleva Katalyytti, hakemaan Kemianteollisuuteen töihin. Voin taata, ettet tule pettymään.

Nestori Lautanala,

Kesäkatalyytti, viestinnän ja vaikuttamisen harjoittelija, joka on vaikuttunut kemian alasta ja oppinut paljon uutta tänä kesänä.