Hyppää sisältöön

Nestori Lautanala: Kesäkatalyytin blogi #5 – Ennakkokatsaus SuomiAreenaan

Suomen kesän suurin vaikuttajatapahtuma, SuomiAreena tulee taas. Tapahtumia riittää monenlaiseen makuun, ja luultavasti kaiken paljouden keskellä suurin ongelma onkin kultahippujen ja timanttien löytäminen vielä isompien jalokivien keskeltä. Tästä blogista voit lukea minun ajatuksiani siitä, missä kannattaa käydä ja miksi. Liian hehkuttamisen välttämiseksi en mainitse tekstissäni enempää kuin kaksi kertaa koko viikon parhaan tapahtuman: Luman tarpeessa – luonnontieteet ja matematiikka pelastavat maailman! (nro 190)

Maanantai 15.7.

  1. Tekoälyä vai älyä?

Maanantai 15.7. klo 11.30-12.30 | BEPOP, Yrjönkatu 22, Järjestäjä: Tilastokeskus

Perustelut: Tekoälyn merkitys tulee tulevaisuudessa kasvamaan merkittävästi tulevaisuudessa, ja se tulee muuttamaan yhteiskuntaamme merkittävästi. Muutoksen taustoista kannattaa yleensä olla perillä, joten tämä tapahtuma olisi erittäin hyvä vaihtoehto hieman sivistää itseään tällä saralla.

 

  1. Kapakkaväittely: Johtaminen kriisissä – mitä on uusi johtajuus?

Maanantai 15.7. klo 20.00-21.00 | Ravintola Kirjakauppa, Antinkatu 10, Järjestäjä: Kaiku Helsinki

Perustelut:

Kapakkaväittely aiheesta kuin aiheesta on aina viihdyttävää kuunneltavaa, mutta se on varmasti vielä entistä viihdyttävämpää, jos tärkeästä aiheesta haastavatkin alan todelliset asiantuntijat. Erityisesti huomiota ansaitsee se tosiseikka, että tilaisuuden juontaja/erotuomari/provosoija Jouko Marttila on mustan vyön judoka. Jos tilanne siis alkaakin eskaloitua, löytyy huoneesta henkilö, jolle ei kukaan kilpailijoista ala ryppyillä.

 

Tiistai 16.7.

  1. Beyond Brexit: The Future of EU-UK Relations

Tiistai 16.7. klo 11.30-12.30 | Antinkatu 5, Antinkatu 5, Järjestäjät: British Embassy Helsinki

Perustelut: Brexit on ollut osa julkista keskustelua jo pitkän aikaa, mutta silti oikeastaan kukaan ei osaa sanoa, mitkä sen todelliset vaikutukset tulevat todellisuudessa olemaan Suomelle ja EU:lle. Toivottavasti sanonta ”Tieto lisää tuskaa”  ei päde tämän tilaisuuden suhteen…

 

Keskiviikko 17.7.

  1. Vain poliitikon elämää

Keskiviikko 17.7. klo 16.00-17.00 | Antinkatu 5, Antinkatu 5, Järjestäjät: Helsingin Sanomat / Sanoma Media Finland

Perustelut: Lyhyt katsaus poliitikon elämän arkisiin puoliin on varmasti silmiä avaavaa. Kuulemma odotettavissa on kyyneliä ja naurunpurskahduksia, aivan kuin Vain elämää -ohjelmassa. Ennakoin, että tapahtuma on joko erittäin hyvä ja todella erilainen kokemus tai formaatti ei toimi lainkaan, eivätkä kenenkään odotukset täyty.

 

  1. Monityö ja uusi työelämä – oletko valmis?

Keskiviikko 17.7. klo 14.30-15.30 | Eetunaukion lava, Itäpuisto, Järjestäjät: DigiMaMa ry, Uusi työ ry

Perustelut: Käsitys työstä ja työn merkityksestä on muuttumassa, kun siirrytään entistä enemmän hyödyntämään uudenlaisia tapoja tehdä työtä. Mikä on merkityksellistä ja tärkeää tulevaisuudessa? Erityisesti näkökulmat ja ajatukset liittojen ja yhdistysten kautta kiinnostavat, varsinkin oman työnantajani kautta.

 

Torstai 18.7.

  1. Unelmien johtajaksi hetki kerrallaan

Torstai 18.7. klo 11.30-12.30 | Antinkatu 5, Antinkatu 5, Järjestäjät: BCI Business Coaching Institute, Cocomms Oy

Perustelut: Viikon lähestyessä loppua on hyvä siirtää ajatukset tulevaan ja unelmien tavoitteluun. Unelmia pitää olla, jotta niitä voi tavoitella. Mitään kehitystä ei saavuteta yhdessä illassa, vaan pitkäjänteinen työnteko tuottaa tuloksia ihan kaikissa asioissa. Työelämä ei siinä ole lainkaan poikkeus: Samat lainalaisuudet toimivat, mutta matka tavoitteisiin on usein varsin pitkä.  

 

  1. Luman tarpeessa – luonnontieteet ja matematiikka pelastavat maailman!

Torstai 18.7. klo 16.00-17.00 | Purje, Raatihuoneenpuisto

Järjestäjät: Insinööriliitto, Kemianteollisuus ry, Tekniikan museo, Metsäteollisuus ry, Loimu ry, Suomen Opiskelija-Allianssi – OSKU, Suomen Ammattiin Opiskelevien Liitto — SAKKI ry, Tekniikan akateemiset TEK

Perustelut: Viikon päätapahtuma! Draaman kaaren huippu! SuomiAreena-viikkoni huipennus! Minulla ei itsekuri riittänyt pitämään tätä tapahtumaa pois tästä kirjoituksesta. Ja aivan aiheesta. Nähdään Purje-lavalla!

 

Perjantai 19.7.

  1. SuomiAreenan perinteinen Speakerscorner

Perjantai 19.7. klo 11.30-12.30 | SuomiAreena-ranta, Eteläranta, Järjestäjät: Mediahub Helsinki

Perustelut: Viikon viimeisenä päivänä on hyvä mahdollisuus astua pois omalta mukavuusalueelta. Tämä ei kuitenkaan ole lainkaan helppoa, mutta Speakerscorner tarjoaa siihen erinomaisen mahdollisuuden. Vapaaehtoiset saavat pitää 1-3 minuutin mittaisia puheenvuoroja, joten odotan mielipiteiden vaihtelevan aivan laidasta laitaan ja kuulevani jotain todella odottamatonta.

 

SuomiAreenassa on paljon muutakin ohjelmaa, jota en kuitenkaan laittanut tähän postaukseen. Nämä kaikki tilaisuudet löytyvät täältä.

 

Nähdään Porissa!

Nestori Lautanala

Kesäkatalyytti, viestinnän ja vaikuttamisen harjoittelija, joka haluaa saada kaiken irti SuomiAreenasta