Hyppää sisältöön

Nesteen uusiutuvasta dieselistä valtavat päästövähenemät

Nesteen uusiutuva diesel tuotti vuonna 2015 globaalisti noin 6,4 miljoonan tonnin kasvihuonekaasujen päästövähenemän. Saavutettu päästövähenemä tuli erityisesti jäte- ja tähderaaka-aineiden lisääntyneestä käytöstä.

Nesteen uusiutuvan dieselin aikaansaama 6,4 miljoonaan tonnin kasvihuonekaasujen päästövähenemä vastaa noin 1,3 miljoonan henkilöauton kasvihuonekaasupäästöjä. Se on yli puolet Suomen koko tieliikenteen kasvihuonekaasupäästöistä. 

Neste on jo nyt maailman suurin jätteistä ja tähteistä uusiutuvia polttoaineita valmistava yhtiö. Nesteen uusiutuvien polttoaineiden valmistuksessa käyttämä jätteiden ja tähteiden määrä nousi lähes 2 miljoonaan tonniin vuonna 2015. 

Nesteen tavoite on saavuttaa uusiutuvilla polttoaineilla yhteensä 7 miljoonan tonnin vuotuinen päästövähenemä vuoteen 2017 mennessä, uusiutuvien polttoaineiden myynnin kasvulla ja jäte- ja tähderaaka-aineiden käyttöä lisäämällä. Yksi Nesteen keskeisiä tavoitteita on yhä huonompilaatuisten rasvapohjaisten jätteiden hyödyntäminen. Neste etsii myös uusiutuvien polttoaineiden tuotantoon täysin uusia raaka-aineita, kuten puupohjaisia raaka-aineita ja leväöljyä.

Lue Nesteen tiedote 8.3.2016. 

Lue lisää, miten Nesteen uusiutuva diesel hillitsee liikenteen päästöjä 

Lisätietoja

Neste Oyj