Hyppää sisältöön

Nesteen rakennuttama Nolla-mökki kiinnostaa maailmalla

Kesällä Helsingin edustalle pystytetty, Robin Falckin suunnittelema ja Nesteen rakennuttama Nolla-mökki herättää laajaa kiinnostusta maailmalla. Yli sata kansainvälistä artikkelia kertovat ainutlaatuisesta mökkikokeilusta, jolla testataan, miten ekologisessa ja liikuteltavassa mökissä voi asua mahdollisimman pienillä päästöillä.

Nolla-mökillä Neste pyrkii havainnollistamaan ratkaisuja, joita nollapäästöinen yhteiskunta  vaatisi. Kesällä 2018 pystytetyssä Nolla-mökissä on kesän aikana yöpynyt kotimaisen ja kansainvälisen median edustajia, some-vaikuttajia ja Airbnb-vieraita. Kysyntä mökin käyttöön on huomattavasti ylittänut tarjonnan. 

Nolla-mökki on inspiroinut ylli sata kansainvälistä artikkelia, joissa ihastellaan koko konseptia, mökin designia ja huikeita maisemia Helsingin Vallisaaressa. Nolla-mökistä ovat kirjoittaneet mm. maailman johtava designiin ja arkkitehtuuriin keskittyvä lehti Wallpaper, Lonely Planet, Business Insider, Saksan yleisradioyhtiö ZDF ja arkkitehtisivusto ArchPage 

Nolla-mökki on osa Nesteen Journey to Zero -hanketta, jossa se tutkii ja kokeilee yhdessä kumppanien kanssa ratkaisuja, jotka voivat viedä maailmaa kohti nollapäästöjä. Noilla-mökille suunnitellaan jo uusia kestävän kehityksen käyttötarkoituksia. 

Lue lisää Nesteen tiedotteessa. 

(Valokuva: Neste)