Hyppää sisältöön

Neste, Veolia ja Borealis rakentavat lämpö- ja sähkövoimalan Porvoon Kilpilahteen

Moderni voimalaitos tuottaa hyöryä ja energiaa vuodesta 2018 alkaen. Uusi voimala varmistaa pitkäksi ajaksi luotettavat ja kilpailukykyiset energiatoimitukset Nesteen ja Borealiksen Porvoon laitoksille.

Nesteen, Veolian ja Borealiksen yhteisyritys Kilpilahti Power Plant Limited (KPP) rakentaa yhdistetyn lämpö- ja sähkövoimalan Nesteen jalostamon ja Borealiksen petrokemiantuotannon tarpeisiin Porvoossa. Laitoksen on tarkoitus tuottaa höyryjä ja energiaa vuodesta 2018 alkaen. 

KPP rakennuttaa Kilpilahteen neljä uutta höyryn- ja sähköntuotannon yksikköä. Niiden höyryntuotantokapasiteetti on 450 megawattia ja sähköntuotannon 30 megawattia. Voimalayksiköt käyttävät polttoaineenaan Nesteen ja Borealiksen sivuvirtoja ja maakaasua.  

Nesteen tiedotteessa investoinnin sanotaan tuottavan höyryä ja energiaa nykytasoon nähden turvallisemmin, tehokkaammin ja puhtaammin. Voimalahankkeen kokonaisinvestointi on noin 400 miljoonaa euroa. Nesteen nykyinen voimalahenkilöstö siirtyy voimalaitosten operoinnista ja kunnossapidosta vastaavan Veolia Nordic AB:n tytäryhtiön Veolia Services Suomi Oy:n palvelukseen. 

Lue Nesteen tiedote 15.12.2015