Hyppää sisältöön

Neste ja Covestro yhdistävät voimansa – uusiutuvia syöttöaineita muovien tuotantoon

Neste ja Covestro ovat käynnistäneet Euroopassa strategisen yhteistyön, jolla edistetään vastuullisesti tuotettujen syöttöaineiden käyttöä muovien tuotannossa.

Yhteistyön lyhyen aikavälin tavoitteena on korvata useita tuhansia tonneja polykarbonaattien tuotannossa käytettäviä fossiilisia syöttöaineita Nesteen uusiutuvista hiilivedyistä tuotetuilla syöttöaineilla. Nesteen uusiutuvat hiilivedyt valmistetaan 100 %:sti uusiutuvista raaka-aineista, kuten jäte- ja tähdeperäisistä öljyistä ja rasvoista. Nesteen tuote soveltuu sellaisenaan korvaamaan yleisesti käytettyjä fossiilisia syöttöaineita polymeerituotannossa.

Nesteen toimitusjohtaja Peter Vanacker sanoo tiedotteessa polymeeri- ja kemianteollisuudella olevan tärkeä rooli kiertotaloudessa ja ilmastonmuutoksen torjunnassa. Tulevaisuudessa Neste ja Covestro aikovat laajentaa kumppanuuttaan ja ottaa sen piiriin muitakin polymeerityyppejä. Yritykset toivottavat myös muut arvoketjujen toimijat tervetulleiksi mukaan yhteistyöhön.

Maaliskuussa Neste allekirjoitti European Plastics Pact -muovisitoumuksen. Sen tarkoitus on lisätä yhteistyötä ja nopeuttaa koko Euroopan muoviteollisuuden siirtymistä kiertotalouteen. 

Lue lisää Nesteen tiedotteessa.