Hyppää sisältöön

Neste ja Clariant yhteistyöhön vastuullisissa ratkaisuissa

Yhteistyö tähtää uusien vastuullisten materiaaliratkaisujen kehittämiseen ja valmistamiseen eri teollisuudenalojen tarpeisiin.

Yhteistyön ensimmäisessä vaiheessa erikoiskemikaalien tuottaja Clariantin sulateliimoissa käytettävät fossiilisperäiset eteeni ja propeeni korvataan Nesteen uusiutuviin syöttöaineisiin perustuvilla monomeereilla. Nesteen uusiutuvat hiilivedyt valmistetaan 100-prosenttisesti uusiutuvista raaka-aineista, kuten jäte- ja tähderasvoista ja -öljyistä sekä kasviöljyistä.

Myöhemmin Neste ja Clariant kehittävät myös muita uusiutuviin raaka-aineisiin perustuvia vastuullisia lisäaineratkaisuja muoveissa ja pinnoitteissa esimerkiksi huonekalujen, urheiluvälineiden, hygieniatuotteiden, elektroniikan ja autojen valmistuksessa. Näin vähennetään riippuvuutta raakaöljystä ja pienennetään ilmastopäästöjä.

Nesteen tiedotteessa toimitusjohtaja Peter Vanacker korostaa, että yhteistyö antaa molemmille yhtiöille mahdolisuuden kehittää omaa vastuullisten materiaalien valikoimaansa ja tarjota mahdollisimman paljon lisäarvoa eri teollisuudenalojen vastuullisille brändeille ja niiden asiakkaille.