Hyppää sisältöön

Neste ja Boeing aloittavat yhteistyön uusiutuvien lentopolttoaineiden kaupallistamisessa

Neste ja Boeing hakevat yhteistyöllään hyväksyntää korkean jäätymispisteen polttoaineen standardille ja kaupallisesti toimintakykyisiä markkinoita uusiutuville lentopolttoaineille. Nesteen uusiutuva lentopolttoaine mahdollistaa jopa 90 prosentin vähennyksen kasvihuonekaasupäästöissä tuotteen elinkaaren aikana.

Nesteen ja Boeingin 4.11.2015 julkistama yhteistyö on merkittävä – Neste on maailman johtava uusiutuvan polttoaineen valmistaja ja Boeing puolestaan maailman johtava lentokoneenvalmistaja. Nesteellä nähdään, että sen korkealaatuinen uusiutuva lentopolttoaine auttaa ilmailualaa saavuttamaan kasvihuonekaasupäästöjä koskevat vähennystavoitteet: hiilineutraali kasvu vuodesta 2020 alkaen ja 50 prosentin nettovähennys hiilipäästöissä vuoteen 2050 mennessä (vuoden 2005 tasoon verrattuna).

Nesteen johtaja Kaisa Hietala näkee yhteistyön Boeingin kanssa edistävän kaupallisesti toimintakykyisiä markkinoita uusiutuville lentopolttoaineille. 

Boeing testasi Nesteen uusiutuvaa lentopolttoainetta vuonna 2014, hyvillä tuloksilla. Nesteen uusiutuva lentopolttoaine, joka on tuotettu kokonaan uusiutuvista ja vastuullisista raaka-aineista, mahdollistaa jopa 90 prosentin vähennyksen kasvihuonekaasupäästöissä tuotteen elinkaaren aikana. 

Lue Nesteen ja Boeingin tiedote 4.11.2015 

 

Lisätietoja

www.neste.com