Hyppää sisältöön

Muoviteollisuuden Vesa Kärhä: Muovit ovat olleet keskeinen osa epidemian torjuntatoimia

Muoviteollisuus ry:n toimitusjohtaja Vesa Kärhä kirjoittaa, miten koronapandemia on näkynyt alan yrityksissä. Muoviyritykset olivat vuosien ajan varautuneet erilaisiin poikkeusoloihin, mutta koronapandemia yllätti laajuudellaan ja rajuudellaan. Keväästä on opittu paljon, ja muoviala valmistautuu tulevaan, on se mitä tahansa.

– Muoveilla on ollut erittäin keskeinen rooli suojautumisessa, elintarvike-, desinfiointiaine- ja lääkejakelussa, sairastuneiden hoidossa sekä yhteiskuntien mahdollisimman normaalin toiminnan, kuten vaikkapa rakentamisen jatkumisessa. 

– Suomen muoviteollisuus ja sen yli 500 yritystä ovat toimineet kriisissä määrätietoisesti ja häiriöttä, koko ajan uusia ratkaisuja konkreettisesti tarjoten.

Vesa Kärhä muistuttaa, että muoviteollisuudessa on vuosikausien ajan varauduttu erilaisiin poikkeusoloihin ja harjoiteltu poikkeusoloja yhdessä viranomaisten ja toimijoiden kanssa. 

– Ihan näin globaalia ja pysäyttävää tilannetta emme toki koskaan simulaatioissamme kehitelleet, mutta keväästä 2020 on opittu paljon. Ketteryys ja nopea asiakashaasteisiin vastaaminen ovat aina olleet muovituotevalmistukselle ominaista.

Kärhä peräänkuuluttaa nyt halua ja tukea kehittää uusia yhä suorituskykyisempiä muoveja, joilla vastataan varsinkin koronaa seuraavaan vaiheeseen

– Muovien oikea käyttö koko niiden elinkaaren ajan on ihmiskunnan tärkeitä oppimistarvealueita vaikka Suomessa tämä koko ajan yhä paremmin jo osataankin.

Lue koko kirjoitus Muoviteollisuuden kotisivulla.