Hyppää sisältöön

MSK Group: Energiatehokkuudessa Pohjoismaiden kärkeä

Muoviosia valmistava MSK Plast rakensi Kauhavan Ylihärmään uuden maalauslinjan, joka nostaa tuotantolaitoksen energiatehokkuuden alansa kärkeen Pohjoismaissa. Jatkossa maalausprosessin eri vaiheissa syntyvä hukkalämpö kerätään tarkasti talteen tehtaan molemmilta maalauslinjoilta.

Talteen otettu energia hyödynnetään tuotannossa tarvittavan tuloilman, käyttöveden ja tehdasrakennuksen lämmityksessä.

Aiemmin hukkalämmöt jouduttiin tuulettamaan taivaan tuuliin. Yhtiössä on laskettu, että lämmön talteenotolla säästetyllä energialla voisi lämmittää 410 omakotitaloa vuodessa.

MSK Plastissa energiatehokkuuden parantamista on käyty läpi kokonaisvaltaisesti ja selvitetty energiaa säästäviä investointeja ja toimenpiteitä. Muun muassa lähes kaikki tuotantolaitoksen vanhat valaisimet on vaihdettu energiaa säästäviin led-valoihin.

Energian käytön tehostuminen säästää energialaskussa, mutta se on myös tärkeää yrityksen imagolle. MSK Plastin asiakaskuntaan kuuluu muun muassa maanrakennuskoneita valmistava Volvo Construction Equipment, jolla on kunnianhimoiset tavoitteet energian käytön tehostamisessa ja päästöjen vähentämisessä koko toimitusketjussa.

 

MSK Group

Teksti: Matti Remes
Kuva: MSK Group Facebook