Hyppää sisältöön

Merja Vuori: Kummiverkostot vievät työturvallisuutta eteenpäin

Tänään 28.4.2015 vietämme kansainvälistä työturvallisuuspäivää. Kemianteollisuuden yritykset kehittävät työturvallisuuttaan yhdessä kummiverkostoissa. Näin haetaan hyviä käytäntöjä ja tuloksellisia ratkaisuja.

Kemianteollisuuden yrityksissä on määrätietoisesti kehitetty työturvallisuutta. Uusin työkalumme työturvallisuuden kehittämisessä ovat eri puolilla Suomea käynnistetyt työturvallisuuden kummiverkostot. Kyse on yritysten itseohjautuvista, vapaaehtoisista ja käytännönläheisistä oppimisverkostoista, joissa jaetaan hyviä käytäntöjä ja kokemuksia sekä tunnistetaan yhteisiä kehityskohteita. Verkostoissa hyödynnetään myös erilaisuutta: erikokoiset ja eri toimialojen yritykset oppivat toisiltaan.

Verkostoja on käynnissä jo kaikkiaan viisi – alueelliset verkostot Haminassa, Kilpilahdessa, Oulussa ja Varsinais-Suomessa sekä väriteollisuuden toimialaverkosto. Kaikkiaan mukana on tähän mennessä 29 yritystä. Verkostoista on jo kokemusta puolentoista vuoden ajalta. Innostuksesta päätellen verkostoyhteistyölle on selvä tilaus. Uskon, että ajan myötä verkostot tuottavat merkittävästi työkaluja ja keinoja kemianteollisuuden työturvallisuuden kehittämiseen. Kummiverkostot ovat osa kemianteollisuuden Responsible Care – vastuullisuusohjelmaa.

Lue, mitä kokemuksia Varsinais-Suomen kummiverkoston koordinaattorilla, Bayer Oy:n Arto Arvolalla on työturvallisuuden kummiverkostosta

Merja Vuori

Vanhempi asiantuntija, Kemianteollisuus ry