Hyppää sisältöön

Marraskuussa keskiviikot ovat Prosessipäiviä Tampereella

Kemianteollisuuden, Metsäteollisuuden ja Teknologiateollisuuden yhteisen Vientiteollisuus tutuksi -ohjelman puitteissa järjestetään Tampereella marraskuun keskiviikkoisin (11.11.2015 alkaen) yläasteikäisille Prosessipäiviä.

Tampereen seudun kahdeksas- ja yhdeksäsluokkalaiset tutustuvat Prosessipäivillä kemian- ja metsäteollisuuden yrityksiin ja  prosessinhoitajan koulutukseen. Päiviin kuuluu yrityskäynti ja toiminnallinen tutustuminen prosessinhoitajan koulutusta järjestävään oppilaitokseen Treduun. Prosessipäivät järjestetään vientiliittojen Kemianteollisuus ry:n,  Metsäteollisuus ry:n ja Teknologiateollisuus ry:n yhteisen Vientiteollisuus tutuksi -ohjelman puitteissa. Kemian alan yrityksistä mukana ovat tänä vuonna Kiilto, Santen ja Kemira.

Vientiteollisuus tutuksi -ohjelmaa on järjestetty vuodesta 2013. Päivän tavoite on tehdä teollisuuden aloja ja prosessinhoitajan koulutusta tunnetuksi nuorten keskuudessa. Opinto-ohjaajat ja kemianopettajat ovat yhteistyössä valinneet ohjelmaan opiskelijoita, joilla voi olla kiinnostusta prosessinhoitajan ammattiin. Ammatista eläköityy lähivuosina runsaasti osaajia, joiden tilalle tarvitaan uutta työvoimaa. Nuorten keskuudessa prosessinhoitajan ammatti tunnetaan huonosti, ja tähän vientiliitot ja Tredu haluavat Tampereella vaikuttaa.  Prosessipäivien lisäksi ohjelmaan kuuluu ainakin opettajille suunnattu tilaisuus ja mahdollisesti työelämävanhempainilta keväällä 2016.

Vuonna 2014 Prosessipäivässä mukana olleet oppilaat ja opettajat kokivat tuotantoon tutustumisen erittäin mielenkiintoisena ja ainutlaatuisena mahdollisuutena, joka jäi pitkäksi aikaa mieleen – innostuminen ammatista vaatii perustietoa. 

 

Lisätietoja

Asiamies Anni Siltanen, anni.siltanen (at) kemianteollisuus.fi, puh. 044 562 5991.