Hyppää sisältöön

Maria Leino: Aktivaatioenergiaa!

Opiskelun ei kuulu sisältää pelkkää tiedonhakua, tutkimusta, projektia ja labraa. Ei työelämäkään ole pelkkää itse työn tekoa. Siksi päätin heti opiskelujen alussa lähteä mukaan opiskelijayhdistyksen toimintaan. Ensin aktiivi, sitten yhdistyksen hallituksessa koulutuspoliittinen vastaava, varapuheenjohtaja ja lopulta puheenjohtaja.

Aktiivitoiminta opiskelijayhdistyksessä tuo paljon enemmän sisältöä opiskeluaikaan. On niitä aamuja kun hallituksen kesken halutaan ilahduttaa oman alan opiskelijoita ja opettajia aamukahvilla heti puoli kahdeksan aamulla ja niitä iltoja kun ollaan vielä kahdelta aamuyöstä laskemassa illan bileiden tuottoja yhdessä ravintoloitsijan kanssa. Sitten on myös niitä päiviä kun on päässyt istumaan rehtorin tai oman tulosalueen johtoryhmän kanssa alas pohtimaan opiskelutilojen tulevaisuutta ja kemiantekniikan tilannetta.

En voisi kuvitellakaan opiskelua ilman toimimista samalla opiskelijayhdistyksessä! Ihan satavarma huippukohta viimeiseltä kahdelta vuodelta oli yhdistyksemme 15-vuotis vuosijuhlat. Yhdistyksemme juhlii virallisesti vain viiden vuoden välein, joten juhlia varten mentiin aika korkeisiin sfääreihin! Tehtiin yhdistykselle omaa olutta, suunniteltiin mahtava ohjelma ja varattiin juhlatilojen lisäksi paikalliselta yökerholta tilat iltaohjelmaa varten.

Toimiminen opiskelijayhdistyksessä on luonut paljon kontakteja työelämään. Työelämäpäiviä järjestäessä tulee usein toimittua yhdessä isojenkin toimijoiden kanssa ja välillä järjestämme excursioita paikallisiin yrityksiin. Loppujen lopuksi verkostoituminen onkin avain kaikkeen. Niin opiskelu- kuin työaikana.

Olen onnistunut työllistymään nyt hienosti omalle alalle ja vaikka alkuun epäilyttikin koulun ja työssäkäynnin yhdistäminen, niin yllättävän mainiosti ovat hommat sujuneet. Pääsin puuhailemaan panimoteollisuuden ja oluenvalmistuksen kanssa maaliskuun puolivälissä, ja sen voin kyllä myöntää, että tämä homma on kyllä vienyt ihan täysin mennessään! Rakastan sitä, kuinka omalla hallitulla toimillaan saa aikaan jotain konkreettista ja se pieni perfektionisti sisälläni hyppii riemusta, kun voin vielä analysoida teoksiani! Analysoimalla kohti täydellisyyttä!

Maria Leino

Toisen vuoden prosessi- ja materiaalitekniikan insinööriopiskelija Turun ammattikorkeakoulusta.