Hyppää sisältöön

Maiju Huhtaniska on kemianteollisuuden Cefic-lähettiläs

Kemianteollisuuden järjestö Ceficin edunvalvonnan ja yritysviestinnän tiimissä viestintäpäällikkönä toimiva Roosa-Maiju Huhtaniska on nyt myös Suomen kemianteollisuuden lähettiläs. Maiju toimii Ceficissä kontaktina Kemianteollisuus ry:lle ja sitä kautta suomalaisille kemianteollisuuden yrityksille. Vuorovaikutus toimii molempiin suuntiin, Suomesta Brysseliin ja toisinpäin.

– Olen työskennellyt Ceficin viestinnän ja yhteiskuntasuhteiden parissa nyt kahden vuoden ajan. Organisaatiossamme toimin yhdistyksemme horisontaalisella tasolla, jolta pääsen näkemään  kattavasti Ceficin koko toimintaa. Taustatietona voin mainta, että Cefic on iso järjestö; toimistollamme meitä on miltei 170 henkilöä, minkä myötä sisäinen rakenteemme on aika iso. Karkeasti ilmaistuna toimintamme on jaettu ns.  työryhmiin, Programme Councils, ja ala/sektori kohtaisiin ryhmiin, Sector Groups. Kaikilla näillä ryhmillä on omat tavoitteensa aihealueittain. Edunvalvontatiimimme tehtävä on olla mukana eri toimintojen tukena sekä yhtenäistää koko organisaation toimintaa.   

– Viestintätiimissämme vastaan meidän digitaalisesta viestinnästä ja sosiaalisen median tuotannosta. Tämän ohella tuen Ceficin energia- ja ympäristöasioiden työryhmän viestintää monipuolisesti aina viestinnän strategioiden suunnittelusta tapahtumavalmisteluihin.  

– Cefic Ambassador -aloitteella pyritään tehostamaan viestintää molemmin puoleisesti. Aloite tähän lähti käyntiin koronatilanteen eskaloitumisesta ja sen myötä kasvaneesta tarpeesta nopealle tiedonvaihdolle. Ajatuksena on, että jokaisella kansallisella yhdistyksellä on suora kontakti, eli lähettiläs Ceficissä, jota on helppo lähestyä millä tahansa kysymyksellä, johon kaipaa Ceficin tukea tai haluaa jakaa palautetta. Vastaavasti Ceficn toimesta pyritään tehostetusti seuraamaan kansallisia asioita ja niiden kehitystä.

-Koulutukseltani olen viestijä, opiskelin puheviestintää Jyväskylän yliopistolla 2011-2016. Ennen valmistumistani tein vuoden työharjoittelun Brysselissä v. 2014 ja tuo kokemus onkin tuonut minut tänne lopulta takaisin. Valmistumiseni jälkeen tein Suomessa harjoittelun Milttonilla, minkä jälkeen palasin Brysseliin, ensin viestintätoimisto Weber Shandwickille ja sieltä Ceficiin.

-Brysselistä kiinnostuin tosiaan työharjoitteluni kautta. Vuosi aurinkoenergian etujärjestössä (SolarPowerEurope) avasi silmäni edunvalvontatyölle, jota paljolti Brysselissä tehdään. Samalla kiinnostuin myös vahvasti teollisuudesta – humanistin ajatusmaailma laajentui, kun pääsin läheltä näkemään teollisten alojen vaikutusta yhteiskunallisiin kysymyksiin ja aina yksilön arkeen asti. SolarPowerEuropessa vietetyn vuoden jälkeen jäi halu palata tänne takaisin ja oppia lisää edunvalvonnasta ja ympäristö- ja energia-asioista. Olenkin iloinen, että pääsen edelleen oppimaan ja työskentelemään näiden asioiden parissa.  

Uudet ihmiset esittäytyvät KT-infoissa, joissa heiltä kysytään ne kaikkein olennaisimmat asiat.

– Brysselissä minulla ei ole lemmikkiä, mutta Suomessa kyllä perheellä on valkoinen karvapallo, bichon frisee Nall, jota täällä on ikävä. Harrastan joogaa ja lenkkeilyä. Saa nähdä miten kesän juoksutapahtumien käy koronaviruksen myötä!

Maiju rohkaisee ottamaan yhteyttä kaikissa suomalaisen kemianteollisuuden Eurooppa-edunvalvontaan liittyvissä asioissa.

Hänet tavoittaa:
Puh. +32 4899 05703
rmh@cefic.be

Maiju Huhtaniska

Cefic-lähettiläs