Hyppää sisältöön

Luonnontieteet antavat tilaa kehittää ja kehittyä – aito innostus tärkeää

Tulevaisuuden osaamistarpeet herättivät vilkasta keskustelua Kemianteollisuus ry:n ja Taloudellisen tiedotustoimiston yhteisessä työelämätilaisuudessa 27.10.2015 Kuopiossa.

Kemianteollisuus ry:n ja Taloudellinen tiedotustoimiston työelämätilaisuuden teema oli matematiikan, kemian ja fysiikan taidot työelämässä.Tilaisuus oli suunnattu erityisesti luonnontieteiden opettajille ja opinto-ohjaajille.

Scantarpin, Yaran ja ABB:n edustajat kertoivat luonnontieteestä työstään tuttujen ilmiöiden takana. He kaikki korostivat aitoa kiinnostusta luonnontieteeseen tärkeänä motivaatiotekijänä työssä. He myös painottivat luonnontieteellis-teknillisten alojen monipuolisuutta jatkuvana innostajana kehittää ja kehittyä. Tulevaisuuden osaamistarpeet herättivät jälleen vilkasta keskustelua.

Opettajat toivoivat laajempia mahdollisuuksia yhdistää työelämää luonnotiedeopetuksen ilmiöihin. Yksi hyvä mahdollisuus on esim. asiantuntijaverkosto.fi, josta voi pyytää vaikkapa kemian alan asiantuntijan vierailemaan virtuaalisesti oppitunnille. Asiantuntija voi kertoa omasta työurastaan tai esimerkiksi jostakin ilmiöstä. 

Lisätietoja

Anni Siltanen, puh. 044 562 5991, anni.siltanen (at) kemianteollisuus.fi