Hyppää sisältöön

Lumene Oy – Ihonhoitotuotteiden tehoaineet tulevat marjoista

Lumene käyttää monipuolisesti pohjoisen luonnon raaka-aineita ja hyödyntää ihonhoito- ja värikosmetiikan valmistuksessa esimerkiksi marjoista löytyviä tehoaineita.

Luonnontuotteet ovat puhtautensa ja turvallisuutensa vuoksi trendikkäitä ihonhoidossa. Suomalaiselle Lumenelle pohjoisen luonnon antimien käyttö kosmetiikassa on keino erottautua kilpailijoista erityisesti vientimarkkinoilla.

”Tärkein ihonhoitotuotteiden raaka-aine on puhdas suomalainen vesi, mutta lisäksi keskeisiä raaka-aineita ovat luonnossa villinä kasvavat marjat ja kasvit, kuten mustikat, lakat, puolukat, ja tyrnimarjat, turve ja suomalaisista puista valmistetut raaka-aineet”, Lumenen tuotekehitysjohtaja Tiina Isohanni luettelee.

Lumene valmistaa luonnonantimista ihonhoitotuotteita, kuten kosteusvoiteita, seerumeita ja anti-age-tuotteita sekä värikosmetiikkaa kuten ripsivärejä.

”Suomalaisissa luonnonvaraisissa marjoissa on uskomaton määrä esimerkiksi antioksidantteja, vitamiineja ja omega-rasvahappoja, joilla on lukuisia iholle hyödyllisiä vaikutuksia.”

Isohannin mukaan vitamiinit ja antioksidantit suojaavat ihoa vapailta radikaaleilta, jotka ovat soluja vaurioittavia ja ihoa ennenaikaisesti vanhentavia epävakaita happimolekyylejä. Niitä syntyy, kun iho altistuu esimerkiksi saasteille, stressille ja haitalliselle UV-säteilylle.

”Marjat pursuavat myös flavonoideja ja fenoliyhdisteitä, jotka edistävät ihon uusiutumista.”

Lumene on tutkinut perusteellisesti luonnosta kerättävien raaka-aineiden vaikuttavia ainesosia.

”Tuotekehityksessämme työskentelee useita kemistejä, biokemistejä ja mikrobiologeja. Teemme myös tiivistä yhteistyötä korkeakoulujen ja tutkimustaitosten kanssa”, Isohanni toteaa.

Useat Lumenen tarvitsemista komponenteista saadaan elintarvike- tai metsäteollisuuden sivuvirroista, joita jalostetaan eteenpäin ihonhoitotuotteiden tarpeisiin.

”Näin saadaan jalostettua raaka-aineita kestävän kehityksen periaatteiden mukaan.”

Lisätietoja

www.lumene.com