Hyppää sisältöön

Lukion kemiakilpailun parhaat kokoontuvat Komppa-päivään

Kuluvan lukuvuoden lukion kemiakilpailussa menestyneet oppilaat on kutsuttu 7.5.2010 Helsinkiin Komppa-päivään tutustumaan kemianopetukseen ja kemian tutkimukseen. Päiville osallistuu yhteensä 44 lukiolaista ja kemian opettajaa eri puolilta Suomea.

Komppa-päivät järjestetään vuosittain Suomalaisten Kemistien Seuran ja Kemianteollisuus ry:n yhteistyönä. Tarjoamalla nuorille mahdollisuuden tutustua kemian ajankohtaisiin asioihin järjestöt haluavat kannustaa kemiassa hyvin menestyviä lukiolaisia jatkamaan opintojaan kemian parissa. Päiville osallistuminen on maksutonta.
 
Komppa-päivien osallistujat pääsevät perjantaina 7.5.2010 tutustumaan Helsingin yliopiston LUMA-keskukseen ja Ilmatieteen laitoksen toimintaan sekä Heurekaan Vantaalla. Ohjelmassa on myös lukiolaisten laboratoriotyöskentelyn taitoja mittaava kisa.
 
Perjantai-illan päätöstilaisuudessa jaetaan lukion kemiakilpailun perussarjan palkinnot. Lukion kemiakilpailun perussarjan voitti Alpo Turunen Kuopion lyseosta. Toiselle sijalle tuli Oscar Kivinen Helsingin suomalaisesta yhteiskoulusta ja kolmanneksi sijoittui Miika Laihonen Nurmon lukiosta.
 
Avoimen sarjan voittaja oli Jari Huisman Jyväskylän normaalikoulun lukiosta. Toiseksi sijoittui Antti Pekurinen Kuopion lyseon lukiosta ja kolmanneksi Topi Sadeharju Halikon lukiosta.
 
Lukion kemiakilpailun järjestää vuosittain Matemaattisten Aineiden Opettajien Liitto MAOL ry.
 
Komppa-päivät ovat saaneet nimensä suomalaisen kemistin, yhteiskunnallisen vaikuttajan ja kamferin kokonaissynteesin kehittäjän Gustaf Kompan (1867-1949) mukaan.
 

Lisätietoja

Heleena Karrus, Suomalaisten Kemistien Seura, 
puh. 010 4256302, 050 557 1894
ja Riitta Juvonen, Kemianteollisuus ry, puh. 09 1728 4318, 040 5157107