Hyppää sisältöön

Lappeenrannan Komppapäivillä kemia tuli lähelle

Kemiassa menestyneille oppilaille opettajineen järjestettävlllä Komppa-päivillä Lappeenrannassa tutustuttiin UPM:n Kaukaan tehtaaseen. Sielläkin kemia on koko ajan läsnä.

Jokakeväisillä Komppa-päivillä viedään kemiaan jo perehtyneet oppilaat opettajiensa kera hieman syvemmälle aiheeseen. 

Tänä vuonna tutustuttiin Lappeenrannassa UPM:n Kaukaan tehtaaseen. 

Kemianteollisuus ry:n asiantuntija (osaaminen ja vetovoima) Anni Siltanen oli nyt kolmatta kertaa järjestämässä Komppa-päiviä. Hän on asiasta aina yhtä innostunut.

– Tähän ei vain väsy. Joka vuosi yritämme etsiä uusia mielenkiintoisia kohteita, joissa kemia on vahvasti mukana. Niin tänäkin vuonna. UPM:n GrowDex® -nanoselluloosahydrogeeli palkittiin äskettäin Kemianteollisuuden Innovaatiopalkinnolla. Kemia todellakin on kaikkialla.

– Komppapäivät elää ajassa mukana ja konseptia kehitetään tarpeen mukaan. Ei kuitenkaan liikaa – hyviksi havaituista aktiviteeteista on tietoisesti haluttu pitää kiinni. Kun nuoret kuulevat aidossa työympäristössä ammattilaisten kokemuksia, on se parasta tietoa tulevaisuutta ajatellen. Toivon, että mahdollisimman moni oppilas saa tästä lisää intoa opiskella kemiaa, sanoo Anni Siltanen.

Kaukaan tehtaalla komppapäiväläiset pääsivät tutustumaan niin tehtaan suunnattoman ison mittakaavan toimintoihin, myös yhtiön tutkimuskeskukseen laboratorioineen. Kemian ammattilaiset kertoivat työstään, taustastaan, opinnoistaan ja UPM:n tuotekehityksestä. Kierros herätti suurta kiinnostusta – mahdollisesti vahvisti myös alustavia urasuunnitelmia.

Komppa-päivät jjestävät yhteistyössä Kemianteollisuus ry ja Suomalaisten Kemistien Seura.