Hyppää sisältöön

L&T ja Finnfoam: muovieristejätteet kiertoon ja raaka-aineiksi

Muovieristevalmistaja Finnfoamin kierrätysohjelmassa muovieristeiden ylijäämäpalat saadaan kiertoon uusien tuotteiden raaka-aineeksi. Kun ylijäämäpalojen määrät kasvoivat, Finnfoan otti kumppanikseen kierrätyksen edelläkävijän Lassila & Tikanojan.

Muovieristeiden ylijäämä- ja hukkapaloja syntyy työmailla paljon. Jos muovieristejätteelle ei ole omaa erillistä keräysvälinettä, se menee useimmiten rakennussekäjätteen tai energiajätteen joukkoon. Muovieristejätteiden erilliskeräys auttaa saamaan raaka-aineen kiertoon. 

L & T kerää muovieristejätteet tähän tarkoitukseen suunniteltujen suursäkkien avulla. Kierrätykseen soveltuvat lähes kaikki muovieristeet. Edes jätteiden likaisuudesta tai kosteudesta ei tarvitse huolehtia, sillä ne pystytään poistamaan materiaalista myöhemmin.

Lopulta kerätyt eristeiden ylijäämä- ja hukkapalat kuljetetaan Finnfoamin tehtaalle, jossa niistä valmistetaan uusia eristystuotteita.

Valtioneuvoston asetuksen mukaan 70 % rakennusjätteistä tulee kierrättää tai hyödyntää materiaalina vuoteen 2020 mennessä.

Lue lisää L&T:n tiedotteessa.