Hyppää sisältöön

Kysely PK-yritysten kohtaamista kaupanesteistä USA:ssa

EU:n komissio on avannut Pk-yrityksille suunnatun kyselyn yritysten kohtaamista kaupanesteistä Yhdysvaltojen markkinoilla. Suomalaisten Pk-yritysten vastauksia ja konkreettista tietoa kaupanesteistä kaivataan parhaan mahdollisen tuloksen saavuttamiseksi TTIP-neuvotteluissa.

EU:n ja USA:n välisten vapaakauppasopimusneuvotteluiden (TTIP) tarkoituksena on purkaa esteitä niin tavara- ja palvelukaupalta, investoinneilta kuin henkilöiden liikkuvuudelta. Sopimuksen odotetaan avaavan uusia liiketoimintamahdollisuuksia ja alentavan keskinäisen kaupan kustannuksia.

Vastausaikaa 14.7.2014 saakka

Sopimuksen toivotaan erityisesti helpottavan Pk-yritysten liiketoimintaa ja sitä varten tarvitaan tietoa käytännön kokemuksista, ongelmista ja mahdollisuuksista Yhdysvaltojen markkinoilla. Komissio haluaa kiinnittää huomiota avoimeen tiedonkulkuun ja sidosryhmien kuulemiseen läpi neuvottelujen ja on nyt avannut englanninkielisen Pk-yrityksille suunnatun Internet-kyselyn, johon pääsee vastaamaan alla olevasta linkistä. Kyselyyn voi vastata 14.7.2014 saakka.

http://ec.europa.eu/yourvoice/ipm/forms/dispatch?form=TTIPSME&lang=en

Neuvotteluja EU:n ja USA:n välisestä investointi- ja vapaakauppasopimuksesta on käyty heinäkuusta 2013 alkaen ja viimeisin eli viides neuvottelukierros käytiin 19.–23.5. Washingtonissa. Kierroksella neuvoteltiin tulleista, palveluista, investoinneista sekä julkisista hankinnoista. Kaikilla neuvottelualueilla edistyttiin tasaisesti.

Lisätietoja antaa korkeakouluharjoittelija Katariina Hämäläinen, puh. 09 4202 2803, katariina.hamalainen@ek.fi.