Hyppää sisältöön

Kun koulu loppuu -kiertue: ovet auki työelämään

Koulut eivät tarjoa nuorille tarpeeksi tietoa koulutus- ja uravalintojen tueksi. Taloudellinen tiedotustoimisto TAT tarttui haasteeseen yhdessä yrittäjien kanssa ja lähtee kannustamaan ja innostamaan lukiolaisia omien vahvuuksien löytämisessä.

Kiertue tavoittaa tuhansia lukiolaisia

Kun koulu loppuu -kiertueelle osallistuvat abit hyppäävät luokkahuoneistaan työelämätiedolla lastattuun rekkaan. Siellä nuoret pääsevät tekemään itsestään videoesittelyn, testaamaan Duunikonetta, ideoimaan nuorten yrittäjien kanssa ja avaamaan omia unelmiaan.

Rekka kiertää Suomen lukioita elokuusta vuoden 2014 loppuun. Kyseessä on monimuotoinen opetustapahtuma lukiolaisille, johon kuuluu ennakkotehtävä, salitilaisuus ja työpaja kiertuerekassa. Tavoite on, että nuoret löytävät oman kutsumuksensa ja lähtevät rohkeasti sitä kohti.

Nuoret kaipaavat hyviä esimerkkejä ja konkretiaa

TATin teettämästä Kun koulu loppuu -tutkimuksesta selviää, että yli puolet lukiolaisista kaipaa lisää työelämään liittyvää tietoa ja opetusta. 63 prosenttia vastaajista totesi, että nykyisellään työelämään liittyviä taitoja käsitellään koulussa melko vähän tai ei lainkaan. Työelämätiedon puute vaikuttaa myös siihen, että 20 % lukiolaisista aikoo pitää lakkiaisten jälkeen välivuoden.

Kiertue toteutetaan laajassa yhteistyössä

Kiertuetta ovat TATin lisäksi toteuttamassa Suomen Yrittäjät, Elinkeinoelämän keskusliitto EK,  opetus- ja kulttuuriministeriö OKM, työ- ja elinkeinoministeriö TEM, sekä työeläkeyhtiö Varma. Mukana ovat myös Filosofian Akatemia, Opetusalan ammattijärjestö OAJ sekä Suomen Lukiolaisten Liitto SLL.

Lisätietoja

Aicha Manai, Kun koulu loppuu -kiertueen projektipäällikkö, aicha.manai@tat.fi, p. 0445553220

Kun koulu loppuu -kiertue sidosryhmille
Kun koulu loppuu -kiertue lukiolaisille  
Kun koulu loppuu -tutkimus 2014 (tiivistelmä, pdf)

Opettajien asenneselvitys -tutkimus 2014 (tiivistelmä, pdf)