Hyppää sisältöön

Kumitaituri-tilaisuus keräsi Tampereelle yli sata kiinnostunutta opiskelijaa

Kemianteollisuuden, Kumiteollisuuden ja Tampereen seudun ammattiopisto Tredun yhteinen Kumitaituri -ohjelma käynnistyi tiedotustilaisuudella 5.9.2017 Tampereella. Tilaisuudessa oli 111 ohjelmasta kiinnostunutta opiskelijaa, joista 40 on ilmoittanut olevansa kiinnostuneita hakuprosessista.

Mukana olevien yritysten Teknikum Oy:n  ja Contitech Finlandin edustajat sekä Kemianteollisuus ry:n Anni Siltanen kannustivat opiskelijoista lähtemään mukaan hakuprosessiin. Kyseessä on aivan uudenlainen ohjelma, jossa jokaiselle opiskelijalle räätälöidään oma taituripolku aikaisempaan osaamiseen ja tavoitteisiin ja yrityksen toiveisiin liittyen. Näin ollen se vastaa hienosti myös ammatillisen koulutuksen reformin tavoitteisiin. Ammatillisen koulutuksen reformi astuu voimaan 1.1.2018 ja se peräänkuuluttaa entistä vahvemmin työpaikalla tapahtuvaa oppimista.

Kumitaituriohjelman hakuprosessi käynnistyy lokakuussa, ja ensimmäiset opiskelijat aloittavat ohjelmassa jo vuoden 2017 aikana.

– Räätälöidylle kumialan koulutukselle on selkeästi tarvetta. Se luo yhteyden opiskelijoiden ja yritysten välille. Kumiteollisuus on edelläkävijä tämän kokonaan uudenlaisen koulutusmallin käytössä,  sanoo Kumiteollisuus ry:n toimitusjohtaja Sami Nikander.