Hyppää sisältöön

Kumitaituri -ohjelma räätälöi tarvittavan koulutuksen – kaikki hyötyvät

Kumialan vetovoiman parantamiseksi kehitettiin vuonna 2016 yhteistyössä Tampereen ammattioppilaitos Tredun ja kolmen kumialan yrityksen kanssa Kumitaituri-ohjelma. Ohjelma luo joustavan työssäoppimisen mallin osaksi ammatillista perustutkintoa.

Kumitaiturissa yritykset valitsevat hakijoiden joukosta itselleen sopivimmat opiskelijat, joille räätälöidään oma taituripolku. Opiskelijat valitaan erillisvalinnalla Tredun opiskelijoista. Lisäksi ohjelmaan voivat hakea yrityksessä jo työskentelevät henkilöt, joilla ei ole kumialan toisen asteen koulutusta.

Opiskelija saa kattavasti työkokemusta ja yritys omiin tarpeisiinsa räätälöityä osaamista. Yrityksen päätettävissä on, rekrytoidaanko kumitaiturit koulutuskauden päätyttyä, velvoitetta tähän ei ole. Parhaimmillaan Kumitaituri-ohjelma hyödyttää niin opiskelijoita, yrityksiä kuin koko kumialaa.

Kumitaituri käynnistyy yhteishaun 2017 yhteydessä. Kemianteollisuus ry, Kumiteollisuus ry, Tredu ja yritykset vastaavat yhdessä ohjelman suunnittelusta, toteutuksesta ja markkinoinnista.

– Uskon, että tällaiselle räätälöidylle kumialan koulutukselle on tarvetta. Se antaa osaamista ja valmiuksia ja luo tarpeellisen sillan opiskelijoiden ja yritysten välille. Kumiteollisuus on ottanut edelläkävijän roolin kokonaan uudenlaisen koulutusmallin käytössä. Tästä on hyötyä niin yritykselle kuin opiskelijalle. Laitetaan siis malli toimimaan, sanoo Kumiteollisuus ry:n toimitusjohtaja Sami Nikander.

Lisätietoja

Asiantuntija Anni Siltanen, anni.siltanen@kemianteollisuus.fi, 044 562 5991

Tampereen seudun ammattiopisto Tredu