Hyppää sisältöön

Kuluttajien kierrättämä uusiomuovi käyttöön Orthexin Lohjan tehtaalle

Orthex Groupin Lohjan tehtaalla on alkanut kuluttajilta erilliskerätystä muovista valmistettujen tuotteiden tuotanto. Uutuustuotteisiin käytetty raaka-aine jalostetaan Riihimäellä, Ekokemin Kiertotalouskylän Muovijalostamolla.

Ekokemin Muovijalostamo kierrättää kotitalouksien muovipakkaukset teollisuuden raaka aineeksi. Muovijalostamolla on kaikki tarvittava tekniikka kuluttajamuovien pesuun, lajitteluun ja granulointiin. Muovijalostamon uusiomuovin tuotantovolyymit ovat niin suuria, että muoviteollisuus voi suunnitella sen mukaan tuotteita ja tuotantoa. Tähän Orthex nyt tarttuu. 

Vuonna 2017 uusiomuovi otetaan käyttöön kaikkiaan 20 Orthexin tuotteen valmistuksessa. Orthex ja Ekokem haluavat olla edelläkävijöitä viemässä pohjoismaista muoviteollisuutta kohti kiertotaloutta.  Kasvua haetaan erityisesti vientimarkkinoilta Keski-Euroopasta. 

– Tavoitteemme on olla johtava muovituotteiden jalostaja ja markkinoija. Tämä vaatii meitä kuuntelemaan kuluttajia ja olemaan lähellä kuluttajatrendejä. Toiminnan ja tuotevalikoiman kehittämisessä keskiössä ovat bio- ja kierrätysmateriaalit sekä vastuullisuus, kestävyydestä ja laadusta tinkimättä, Orthexin toimitusjohtaja Alexander Rosenlew linjaa tiedotteessa.

Lue koko Ekokemin tiedote. 

(Valokuva: Ekokemin Muovijalostamo)