Hyppää sisältöön

Komppa-päivillä tutustuttiin kemistin monipuoliseen tehtäväkenttään

Kemiakilpailussa hyvin menestyneet nuoret opettajineen saivat tanakan tietopaketin kemian töistä ja opiskelusta Komppa-päivillä Lahdessa 8.-9.5.2015.

– Kemistit ovat etuoikeutettuja, koska voimme yhdistää harrastuksen ja työn. Silloin työssä on intohimoa, sanoi Vauhti Speed Oy:n tuotepäällikkö Esa Puukilainen. Hän todellakin on yhdistänyt työn ja harrastuksen. Puukilainen kilpaili jo juniori-iästä hiihdossa, ja opiskeli myöhemmin suksien vahaominaisuuksista aina tohtoriksi asti. Nyt hänen asiantuntemukselleen on suurta kysyntää hiihdossa.

Ramboll on yhdyskuntasuunnitteluun erikoistunut asiantuntijayritys, jossa kemialla on keskeinen rooli.

– Yhdyskuntasuunnittelussa tehdään valtavasti suunnittelua, testejä ja arviointeja, joissa kemian osaaminen on äärimmäisen tärkeää. Rambollilla on jatkuvasti kysyntää hyville kemisteille, sanoi ympäristölaboratorion päällikkö Outi Salonen.

Rambollin tutkimusinsinööri Kimmo Salokannel korosti oman mielenkiinnon olevan tärkeää.
-Yhdyskuntasuunnittelussa on aina uutta opittavaa. Talon sisälläkin voi vaihtaa tehtäviä, jos jokin alue alkaa tosissaan kiinnostaa.

Komppa-päivät järjestävät yhteistyössä Kemianteollisuus ry ja Suomalaisten Kemistien Seura. Kemianteollisuus ry:n asiamies Anni Siltanen korosti hyvien esimerkkien voimaa kerrottaessa nuorille kemian mahdollisuuksista ja ratkaisuista.

– Tehokkainta ja sisällöllisintä oppia nuorille on kuulla oikeita esimerkkejä siitä, mihin kemiaa tarvitaan, miten ja missä sitä opiskellaan ja mihin sijoitutaan työelämässä. Juuri tätä teemme Komppa-päivillä. 

Suomalaisten Kemistien Seuran Heleena Karrus painotti kemian monipuolisuutta. 

– Kemia on kaikkialla ja niin on kemistejäkin. Haluamme Komppa-päivillä tuoda esille, että luonnontieteet ovat kiinnostavia, ja hyville kemisteillle mahdollisuuksia on paljon.