Hyppää sisältöön

Kokkola Material Week 13.-18.11.2021 hybridinä

Kansainvälinen Kokkola Material Week tarjoaa vuosittain korkeatasoisen katsauksen kemianteollisuuden, biotalouden ja akkuteknologian ajankohtaisesta tutkimuksesta ja kehitysnäkymistä. Material Week toteutetaan tänä vuonna hybriditapahtumana 13.-18.11.2021. Kemianteollisuus ry:n asiantuntijat ja jäsenyritykset ovat aktiivisesti mukana Material Weekin ohjelmassa.

Kokkola Material Week on osallistujille maksuton ja tarkoitettu yrityksille, tutkijoille, päättäjille, opiskelijoille, aluekehittäjille, rahoittajille ja muille alasta kiinnostuneille. 

Viikko käynnistyy perinteisesti yleisötapahtumalla lauantaina 13.11. kauppakeskus Chydeniassa. Tapahtumaan rakennetaan pienimuotoinen elokuvateatteri, KIP Cinema, jossa esitetään Kokkolan suurteollisuusalueen yrityksien esittelyvideoita sekä vastuullisuustekoja.

Maanantain avajaisseminaarin Tullipakkahuoneella avaa Geologian tutkimuskeskuksen pääjohtaja Kimmo Tiilikainen. Englanninkielisessä ohjelmassa esityksiä on esimerkiksi Terrafamelta ja Umicorelta. 

Tiistaina GeoKokkolan ohjelmassa aamupäivä keskittyy osaamiseen ja koulutukseen (suomeksi), ja iltapäivä akkuklusteriin (englanniksi). 

Keskiviikkona Industry Meeting Point tuo yhteen yritykset ja teollisuuden edustajat verkostoitumisalusta Brellan avulla. Industry Meeting Point kokoaa urakoitsijat ja alihankkijat yhteen verkostoitumaan. Mukana tapahtumassa on usein myös opiskelijoita, jotka ovat kiinnostuneita tapaamaan mahdollisia tulevaisuuden työnantajia.

Keskiviikkona ReKokkola kaupungintalolla aamupäivän WaterPro final seminar avaa vesienkäsittelyä. Iltapäivän ohjelma keskittyy kemianteollisuuden energiaratkaisuihin. Kemianteollisuus ry:n asiantuntija Tuomas Tikka käsittelee esityksessään kemianteollisuuden ilmastotiekarttaa ja tulvan EU-lainsäädännön vaikutuksia ilmastoratkaisuihin. 

Keskiviikkona iltapäivällä ohjelmassa Ekosysteemisopimuksen Kokkolan kärjet Kemianteollisuus ry:n johtava asiantuntija Anni Siltanen kertoo osaamisesta kiertotalouden rakentajana. 

Keskiviikkona klo 16-18 Team Finland -verkosto (Pohjanmaan ELY-keskus, Pohjanmaan TE-toimisto, Viexpo, Business Finland ja Finnvera) järjestää paneelikeskustelutilaisuuden, joka keskittyy liiketoiminnan kehittämiseen, kasvuun ja kansainvälistymiseen.

Torstaina BioKokkola kaupungintalolla aamupäivällä käsitellään biokaasua ja turvetta suomeksi, iltapäivällä biokemikaaleja ja bioekonomian ekosysteemejä englanniksi. 

Material Weekin ohjelmaan voi tutustua tapahtuman kotisivulla.
Siellä voi myös ilmoittautua mukaan.