Hyppää sisältöön

Kiilto lanseeraa uudenlaisen tulevaisuuden ekosysteemin

SUPER Healthy Buildingsin tavoitteena on, että ympäristöystävällinen rakentaminen tehostaisi prosesseja ja olisi sitä kautta myös kannattavaa.

Suomalainen perheyritys ja Kemianteollisuuden jäsenyritys Kiilto on lanseeraamassa uraauurtavaa SUPER Healthy Buildings -ekosysteemiä. Tarkoituksena on pyrkiä vastaamaan globaaleihin, ilmastonmuutoksesta aiheutuviin haasteisiin rakentamalla täysin uusiutuvien luonnonvarojen käyttöön perustuva tulevaisuuden ekosysteemi.
– Tavoitteena on, että tulevaisuudessa tehtäisiin rakennuksia, jotka ovat ympäristölle ja ihmisille ystävällisiä, Kiillon Chief Ecosystem Officer Raija Polvinen kertoo.

Rakentamisesta syntyy 40 prosenttia globaaleista kasvihuonepäästöistä. SUPER Healthy Buildings -projektin tavoitteena onkin rakennuskannan uudistaminen ja rakentamisen tapojen uudistaminen. Jotta muutokset olisivat mahdollisia, mukaan tarvitaan koko ketju yrityksistä järjestöihin ja muihin toimijoihin. Lisäksi lainsäädäntöä ja standardisointia on uudistettava EU:ssa ja kansainvälisellä tasolla. Kiertotalousajattelu on jo monien yritysten toiminnan keskiössä, joten tarkoitus on nyt ryhtyä toimenpiteisiin.
 
Hankkeen nimi SUPER tulee sanoista sustainable (kestävä), productive (tuottava), ecological (ympäristöystävällinen), reusable (uudelleenkäytettävä). Tavoitteena on, että ympäristöystävällinen rakentaminen tehostaisi prosesseja ja olisi sitä kautta myös kannattavaa. Tulevaisuuden rakentamisessa on ympäristöystävällisyyden lisäksi huomioitava myös rakennusten terveellisyys. WHO:n mukaan 3,8 miljoonaa ihmistä kuolee maailmanlaajuisesti vuosittain huonon sisäilman takia.

Hankkeen lanseeraus tapahtuu 14.9.2023 Pikku-Finlandiassa. Lisätietoa ohjelmasta ja puhujista löydät täältä.

Tule mukaan!

Lisätiedot

Raija Polvinen
Chief Ecosystem Officer
Kiilto
+358 400 818 833
raija.polvinen@kiilto.com