Hyppää sisältöön

Kiilto auttaa Muumimaailman muovien kierrättämisessä

Naantalin Muumimaailmassa käytetään Kiillon ammattisiivous- ja keittiöhygieniatuotteita.Kun Muumimaailmassa kuultiin Kiillon hakevan kumppania kierrätysprojektiin, tilaisuuteen tartuttiin innollla. Nyt henkilökunnan jäteasemien yhteydessä on kaksi säiliötä, joihin Kiillon tyhjät tuotepakkaukset kerätään.

Muumimaailman ja Kiillon pilottihankkeessa tuotteiden HDPE-muovipakkaukset, eli korkeatiheyksistä polyeteeniä sisältävät pakkaukset, kerätään omiin säiliöihinsä. Tyhjät pakkaukset huuhdellaan, ja niistä poistetaan korkit, sulkimet ja sumuttimet. Sitten ne siirretään kuljetussäiliöön, joka täytyttyään kuljetetaan jätehuoltoyrityksen muoviterminaaliin. 

Kiillon uutisessa kehutaan kierrätysprosessin teettävän vain marginaalisesti enemmän työtä kuin se, että pakkaukset laitettaisiin energiajätteen joukkoon. Kyse on siitä, että asiat tehdään oikein. 

Muumimaailman ja Kiillon pilottihanke kestää kesän ajan. Syksyllä hanketta arvioidaan. Samalla pohditaan, laajennetaanko vastaavanlaista kierrätystä myös muihin muovityyppeihin. Kiilto on käynnistämässä vastaavanlaisia pilotteja myös muiden yritysten kanssa.