Hyppää sisältöön

Kiilto edistää biopohjaisten tuotteiden standardityötä

Biopohjaisille tuotteille on valmisteltu jo vuodesta 2012 kansainvälistä standardia. Kiillon tuotekehitys on ollut laadintatyössä mukana alusta asti. Aikataulun mukaan standardin pitäisi valmistua vuonna 2017.

Kiillolla nähdään selkeä tarve luoda standardisointi biopohjaisille tuotteille. Selkeiden standardien saaminen on välttämätöntä, jotta biotalous saadaan kunnolla vauhtiin mm. uusien innovaatioiden ja työpaikkojen avulla.

Kiilto haluaa olla aktiivisesti mukana standardisointityössä sekä edunvalvonnan että tuotekehityksen vuoksi, sanoo tiedotteessa tuotekehitystuen päällikkö Lilli Puntti. Kansainvälistä standardisointia tekevässä työryhmässä on myös monikansallisia jättiyrityksiä, minkä vuoksi pienempien maiden on toisinana aihetta liittoutua edunvalvonnassa keskenään. 

Nyt Kiillon käyttämässä biopohjaisten raaka-aineiden valikoimasa on  mm. tärkkelys, risiiniöljy ja furfuryylialkoholi. Uusia vaihtoehtoja etsitään ja testataan jatkuvasti. 

Työstä vastaa eurooppalainen, kaikki EU-maat kattava standardilaitos CEN. Suomessa työtä vie eteenpäin standardointiorganisaatio Kemesta ry.

Lue Kiillon tiedote. 

Kiilto Oy on suomalainen, vuonna 1919 perustettu kemianteollisuuden tuotteita valmistava perheyritys. Kiillon liiketoimintaa on liimojen ja niihin läheisesti liittyvien tuotteiden kehitys, valmistus ja markkinointi. 

Vastuullinen Kiilto