Hyppää sisältöön

Kiillolla nuoret saavat ensikosketuksen työelämään

Yli satavuotias, kasvava suomalainen perheyhtiö Kiilto kehittää kemianteollisuuden ratkaisuja monipuolisesti rakentamisessa, teollisuuden liimoissa ja palonestossa, ammattihygieniassa ja kuluttajatuotteissa. Kiilto työllistää lähes 800 osaajaa yhdeksässä eri maassa. Kiillolla nuoret harjoittelijat, ensikertalaisetkin, otetaan innolla töihin.

Kiilto työllistää joka kesä kymmeniä kesätyöntekijöitä erilaisissa tehtävissä. Myös ensikertalaiset nuoret, joilla ei ole työkokemusta, toivotetaan tervetulleiksi. Tänä kesänä Kiilto työllistää yhteensä 16 nuorta Tutustu työelämään ja tienaa -harjoitteluohjelmassa.

– Haluamme antaa nuorille mahdollisuuden tutustua työelämään. Heitä on ollut Kiillolla jo useampina vuosina. Pyrimme markkinoimaan paikkoja siten, että niitä osattaisiin hakea. Hakijoita on ollut mukavasti, sanoo Chief People Officer Kati Korolainen-Kujala.

– Nuorten työllistämisellä on vahva työnantajamielikuvallinen vaikutus sekä sisäisesti että ulkoisesti. Henkilöstön keskuudessa koetaan, että kannamme vahvasti yhteiskuntavastuutamme antamalla nuorille mahdollisuuden saada ensikosketus työelämään. Tyytyväiset nuorten toimivat myös yhtiömme puolestapuhujina omissa verkostoissaan.

Mitkä ovat olleet nuorten kokemukset Kiillosta?
– Pyrimme antamaan nuorille laaja-alaisen kuvan yrityksemme toiminnasta, myös varsinaisten työtehtävien ulkopuolelta. Tämä on ollut nuorille mieluista ja hyödyllistä.

Yrityksissä saatetaan vielä harkita, palkataanko nuoria tänä kesänä. Ja monet nuoretkin ovat vielä kesätyötä vailla.
– Kiillolla on kesätöistä ja harjoittelusta vain positiivisia kokemuksia. Koemme, että pienellä vaivalla voimme antaa tärkeitä työelämäkokemuksia nuorille. Nuoria kehotan rohkeasti ottamaan yhteyttä yrityksiin ja kertomaan omasta kiinnostuksestaan. Tutustu työelämään -harjoitteluissa ei vaadita minkäänlaista etukäteiskokemusta, vain avointa ja positiivista asennetta.

Kiilto työnantajana

(Valokuva: Kiilto)

Minna Etu-Seppälän blogi: 
Onko yrityksillä varaa olla palkkaamatta kesätyöntekijöitä tai tutustu työelämään ja tienaa -nuoria?