Hyppää sisältöön

Kierrätysyhteiskunnan ja kiertotalouden julkilausuma lanseerattiin Suomi Areenassa

Ympäristöteollisuus ja -palvelut YTP ry kutsuma järjestökoalitio julkisti 15.7.2014 Suomi Areenassa teesinsä kiertotaloudesta, joissa vaaditaan, että kiertotalous nostetaan seuraavan hallitusohjelman keskeiseksi tavoitteeksi. Koalitio koostuu järjestöistä, yrityksistä ja julkisen sektorin toimijoista.

– Kiertotalous tarkoittaa hyvin suunniteltua taloutta, jossa materiaalien hukkaaminen ja jätteen syntyminen on minimoitu. Uudistukseen on välttämätöntä saada mukaan koko yhteiskunta. Haluamme olla aktiivisesti mukana viemässä Suomea kohti kiertotaloutta ja siksi kutsuimme koolle tämän koalition, toteaa YTP:n toimitusjohtaja Tatu Rauhamäki.

Koalition työpajatyöskentelyyn osallistui kevään 2014 aikana yli kolmekymmentä yritystä, kansalaisjärjestöä ja julkisen vallan edustajaa. Julkilausuman allekirjoittajat vaativatkin, että kiertotalous nostetaan Suomen seuraavan hallituksen ohjelman poikkileikkaavaksi teemaksi ja yhdeksi keskeiseksi tavoitteeksi.   

Porin Suomi Areenassa Julkilausumasta ja toimenpideideoista olivat keskustelemassa mm. Ympäristöministeri Ville Niinistö sekä Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Arto Satonen.

Julkilausuma on luettavissa kokonaisuudessaan:

https://fileshare-emea.bm.com/h-s/20140709/WQw0GvcsaW

Lisätietoja

Tiedote 15.7.2014

www.facebook.com/kierratysyhteiskunta