Hyppää sisältöön

Kierrätysrenkaiden rouhe puhdistaa vettä

Forssassa ympäristöpalveluyhtiö Envor Oy kokeilee uudenlaista tapaa puhdistaa vettä kierrätetyistä renkaista irrotetulla rouheella. Tulokset ovat lupaavia.

Kustannustehokas ratkaisu jätevesien käsittelyyn 

Rengasrouhetta hyödyntävä biologinen suodatin on osa Envor Oy:n omaa biokaasulaitosta. Laitos vastaanottaa biojätettä kotitalouksista, teollisuudesta ja kaupoista laajalla alueella etelä-Suomessa. Menetelmä perustuu rengasrouheen laajaan kantopinta-alaan ja biologiseen prosessiin.

– Biologinen suodatin on kustannustehokas ratkaisu jätevesien jälkikäsittelyyn, jossa tavoitteena on veden ravinnepitoisuuksien laskeminen. Varsinaista bisnespotentiaalia on vielä tässä vaiheessa vaikea kommentoida, mutta sekin ovi on auki. Tässä muodossa hanke on suunniteltu palvelemaan omaa tuotantoamme, sanoo Envor Oy:n kehityspäällikkö Teemu Aittamaa.

Biologisen suodattimen käyttö on vasta alkanut.

– Tulosten muodossa suodatin on ollut lupaava. Prosessi vaatii tietysti jonkin verran tarkkailua, säätöä ja vesianalyysien tekemistä. Hyvä automaatio tekee prosessista melko huoltovapaan, sanoo Teemu Aittamaa. 

 

Lue lisää Envor Oy:stä